5 ínycsiklandozó étel a Balatonon, ami ne hagyj ki!

írta KJ 4 023 views0

A Balaton halételeiről, a borokról és a frissítő sörökről híres. Ha legnagyobb tavunknál, és egyben a leglátogatottabb hazai turistacélpontnál jársz, akkor ne felejtsd el az alábbi ételkülönlegességek egyikét megkóstolni vagy elkészíteni!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Fogas, keszeg

Fogas, keszeg

A Balaton legnépszerűbb halételei között szerepel a fogas vagy a keszeg, ami akkor van a legjobban elkészítve, ha kiemelik a hal húsának egyedi ízét.

A jó ropogósra elkészített halétek akkor a legfinomabb, mikor nem kell a szálkákat egyesével kihalászni belőlük, hanem „el lehet roppantani” azokat. A legjobb módszer erre, ha roston sütik meg a halt, és persze elmaradhatatlan tartozék mellé egy balatoni fehérbor! Ajánljuk hozzá a kéknyelűt vagy a csopaki rizlinget.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!