2015. április 27., hétfő, Zita névnapja.
Lájkold a Men.hu Facebook oldalát is:

6 kreatív ötlet, hogyan hasznosítsd újra a gumiabroncsokat

Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 7 Kaspó

Először is le kell mosni, majd pedig nem árt egy kicsit át is festeni. Ha ezeket megcsinálod, akkor igazán vidám, és nagyon tartós virágládákat, vagy kaspókat kaphatsz.


Ha egy kicsit át is alakítod (ehhez erős késre lesz szükséged), akkor sokkal egyedibb formákkal is díszítheted a kertedet. Az is remekül mutat, ha több abroncsot használsz fel egymásra téve.

Az sem baj, ha nem azonos méretűek, de arra figyelj, hogy jó erősen rögzítsd össze őket. A mintákat pedig felviheted rájuk úgy, hogy az egész torony egységes képet adjon.

Következő lap »
Falra

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 7 Falra

Azoknál, akiknél tűzfal van a kert egyik végében, örökös probléma, hogy mivel takarják el a ronda felületet. Erre lehet tökéletes az abroncs. Itt is fessük le majd a falba fúrjunk egy lukat, és erősítsünk bele egy akasztót. 


Teherbíró kell, hogy legyen, mert komoly súlyt kell cipelnie. Erre akasszuk a színes abroncsot, és tegyünk bele földet, és virágokat. Ha fokozni akarjuk a hatást, akkor kúszó és csüngő fajtákat alkalmazzunk, mert még nagyobb felületet takarhatunk el a falból.
Következő lap »
Hinta

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 7 Hinta

Az egyik legegyszerűbb felhasználási lehetőség, ha hintát készítünk az abroncsból. Ezt megtehetjük úgy is, hogy egyszerűen rákötünk egy kötelet, aminek a másik végét az ághoz erősítjük.


De elegánsabb, ha a két oldalára két – két hurkos végű csavart rögzítünk, és abba kötjük a köteleket. Így sokkal jobban hasonlít egy klasszikus hintára. Ha szeretnénk, akkor a tetejére kerülhet egy fa lap is, így nem lesz lukas sem. Természetesen a festés ebben az esetben is sokat dob a kinézetén.
Következő lap »
Ágyásszegély

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 7 Ágyásszegély

A kertben, a virágokat és a füvet érdemes elválasztani egymástól. Erre használhatunk drágán megvásárolható kisméretű kerítéseket, vagy akár félbevágott abroncsokat is.


Hiszen a gyomok terjedését egyik sem akadályozza meg, a labdát, és egyéb romboló hatású tárgyat pedig az abroncs is távol tartja.
Következő lap »
Biciklitartó

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 7 Biciklitartó

Ugyancsak a félbevágott abroncsokat felhasználva tökéletes biciklitartót is készíthetünk. Így nem kell egymásra dönteni a kétkerekűeket, hanem szépen sorban egymás mellé lehet állítani őket, mindenféle plusz támaszték nélkül. 

Ehhez nem is kell más, csak hogy elég szorosan tegyük egymás mellé az abroncsszeleteket. Ezeket is nyugodtan festhetjük színesre, mintásra, hiszen sokat javítanak a kert hangulatán.
Következő lap »
Gyerekjáték

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 7 Gyerekjáték

A hintán kívül az abroncs még más gyerekjátékok alapját is képezheti. A legegyszerűbb ezek közül a mérleghinta. Ehhez egy erős kerék, és egy hosszabb léc kell. A gumit félbevágjuk, és a két végéhez hozzáerősítjük a lécet. 


Ezzel a kicsiknek kétszemélyes, a nagyobbaknak egyszemélyes mérleghintát, vagy inkább kezdetleges hintalovat készíthetünk. A további díszítés természetesen még ránk vár, de a kicsik biztosan értékelni fogják.
Következő lap »
+1 tipp

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

7 / 7 +1 tipp

Ahhoz, hogy a felhasznált abroncsok igazán szépek legyenek, nyugodtan kombinálhatjuk őket egyéb kiegészítőkkel is. Ha a biciklitartó tetejére kerek lukat vágunk, akkor kaspó kerülhet bele. Ez igaz az ágyásszegélyre is, és nagyon jól mutat. De a lehetőségek tárháza igen széles, ezért nyugodtan legyünk kreatívak.

Nem minden szemét, ami annak tűnik. Az abroncsok alternatív felhasználásával elkerülhetjük, hogy a gumihegyek, amik a szeméttelepeken híznak, ne növekedjenek tovább.
Kapcsolódó:
Kreatív: így készíts 5 lomból 5 hasznos dolgot

Hirdetés
Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás

HOZZÁSZÓLÁSOK


KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK

 • 6 baró barkácstipp, hogyan hasznosíts újra egy öreg létrát

  6 baró barkácstipp, hogyan hasznosíts újra egy öreg létrát

  Bútor, szobadísz is lehet egy öreg létrából, amelyet már nem használtok. Nem kell tűzifát csinálni belőle, inkább használjátok fel kreatívan valami más előállításához.
 • Kerítés építés: 7 hasznos tipp, érvek és ellenérvek

  Kerítés építés: 7 hasznos tipp, érvek és ellenérvek

  Melyik kerítéstípust válasszuk, milyen anyagból legyen, melyik olcsóbb, melyik drágább, mi mutatna jól, mi kevésbé? Az alábbiakban választ kapsz a kérdésekre!
 • Ily módon varázsolj kikelethangulatot otthonodban

  Ily módon varázsolj kikelethangulatot otthonodban

  Alig vártad a tavaszt, a természet éledését. Megmutatjuk, hogyan ezen évszaknak megfelelően, hogyan varázsolhatod át az otthonodat. Meglásd, jobb hangulatod kerekedik tőle.
 • Így neveld a gyönyörű hibiszkuszodat

  Így neveld a gyönyörű hibiszkuszodat

  ...hidd el, meghálálja a törődést. Egyszerűen gyönyörű!
 • Így kell helyesen rózsát nevelni

  Így kell helyesen rózsát nevelni

  Miképpen kell gondozni, nevelni, életben tartani a rózsát, illetve hogyan maradhat egészséges? Most választ kapsz a kérdéseidre.
 • 5 praktikus tipp, hogyan hasznosítsd újra az őszi faleveleket

  5 praktikus tipp, hogyan hasznosítsd újra az őszi faleveleket

  Lassan mindent elborítanak az őszi falevelek és ideje a kiskerteket is felkészíteni a télre. De mit tudunk a lehullott levelekkel kezdeni azontúl, hogy hatalmas szemeteszsákokba gyűjtjük őket és kitesszük a kuka mellé? Évente egyszer adódik, hogy ingyen juthatunk tisztán organikus alapanyaghoz a természet jóvoltából. Nem árt, ha átgondoljuk, mire is használhatjuk, ahelyett, hogy elégetnénk, vagy a kukásokra bíznánk. A ház körül is legalább négy módja van, hogyan hasznosíthatjuk a száraz leveleket – persze rögtön az után, hogy jól összegereblyéztük egy hatalmas halomba és ráeresztettük a gyerekeket, kutyákat, hadd ugráljanak, feküdjenek, hemperegjenek a puha, zörgős kupacba.
 • Ezeket tudnod kell, ha „kertté” alakítod az erkélyedet

  Ezeket tudnod kell, ha „kertté” alakítod az erkélyedet

  Lakásban élsz? Semmi gond, az erkélyen is lehet növényeket nevelni. Mennyibe kerül, miért éri meg, mivel jár, mennyi idő megvalósítani mindezt, milyen növényt neveljünk? – ezekre a kérdésekre kerestük a választ.
 • 8 csudaszép növény, amellyel feldíszítheted az erkélyedet

  8 csudaszép növény, amellyel feldíszítheted az erkélyedet

  Itt a tavasz, itt az idő virágokat ültetni. Ha azt hiszed, hogy ezt csak nők művelhetik, akkor tévedsz. Apropó hölgyek, ha felhívsz majd magadhoz néhány csajt, hidd el, tetszeni fog nekik, amit a balkonodon látnak. De ne csak ezért ültess virágokat, hanem mert jó kikapcsolódás, és a látvány majd magáért fog beszélni.


Lazarus hatás nyereményjáték