2014. november 29., szombat, Taksony névnapja.

6 ötlet a gumiabroncs újrahasznosítására

Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 7 Kaspó

Először is le kell mosni, majd pedig nem árt egy kicsit át is festeni. Ha ezeket megcsinálod, akkor igazán vidám, és nagyon tartós virágládákat, vagy kaspókat kaphatsz. Ha egy kicsit át is alakítod (ehhez erős késre lesz szükséged), akkor sokkal egyedibb formákkal is díszítheted a kertedet. Az is remekül mutat, ha több abroncsot használsz fel egymásra téve.


Az sem baj, ha nem azonos méretűek, de arra figyelj, hogy jó erősen rögzítsd össze őket. A mintákat pedig felviheted rájuk úgy, hogy az egész torony egységes képet adjon.
Következő lap »
Falra

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 7 Falra

Azoknál, akiknél tűzfal van a kert egyik végében, örökös probléma, hogy mivel takarják el a ronda felületet. Erre lehet tökéletes az abroncs. Itt is fessük le majd a falba fúrjunk egy lukat, és erősítsünk bele egy akasztót. 


Teherbíró kell, hogy legyen, mert komoly súlyt kell cipelnie. Erre akasszuk a színes abroncsot, és tegyünk bele földet, és virágokat. Ha fokozni akarjuk a hatást, akkor kúszó és csüngő fajtákat alkalmazzunk, mert még nagyobb felületet takarhatunk el a falból.
Következő lap »
Hinta

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 7 Hinta

Az egyik legegyszerűbb felhasználási lehetőség, ha hintát készítünk az abroncsból. Ezt megtehetjük úgy is, hogy egyszerűen rákötünk egy kötelet, aminek a másik végét az ághoz erősítjük.


De elegánsabb, ha a két oldalára két – két hurkos végű csavart rögzítünk, és abba kötjük a köteleket. Így sokkal jobban hasonlít egy klasszikus hintára. Ha szeretnénk, akkor a tetejére kerülhet egy fa lap is, így nem lesz lukas sem. Természetesen a festés ebben az esetben is sokat dob a kinézetén.
Következő lap »
Ágyásszegély

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 7 Ágyásszegély

A kertben, a virágokat és a füvet érdemes elválasztani egymástól. Erre használhatunk drágán megvásárolható kisméretű kerítéseket, vagy akár félbevágott abroncsokat is. Hiszen a gyomok terjedését egyik sem akadályozza meg, a labdát, és egyéb romboló hatású tárgyat pedig az abroncs is távol tartja.

Következő lap »
Biciklitartó

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 7 Biciklitartó

Ugyancsak a félbevágott abroncsokat felhasználva tökéletes biciklitartót is készíthetünk. Így nem kell egymásra dönteni a kétkerekűeket, hanem szépen sorban egymás mellé lehet állítani őket, mindenféle plusz támaszték nélkül. 

Ehhez nem is kell más, csak hogy elég szorosan tegyük egymás mellé az abroncsszeleteket. Ezeket is nyugodtan festhetjük színesre, mintásra, hiszen sokat javítanak a kert hangulatán.
Következő lap »
Gyerekjáték

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 7 Gyerekjáték

A hintán kívül az abroncs még más gyerekjátékok alapját is képezheti. A legegyszerűbb ezek közül a mérleghinta. Ehhez egy erős kerék, és egy hosszabb léc kell. A gumit félbevágjuk, és a két végéhez hozzáerősítjük a lécet. 


Ezzel a kicsiknek kétszemélyes, a nagyobbaknak egyszemélyes mérleghintát, vagy inkább kezdetleges hintalovat készíthetünk. A további díszítés természetesen még ránk vár, de a kicsik biztosan értékelni fogják.
Következő lap »
+1 tipp

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

7 / 7 +1 tipp

Ahhoz, hogy a felhasznált abroncsok igazán szépek legyenek, nyugodtan kombinálhatjuk őket egyéb kiegészítőkkel is. Ha a biciklitartó tetejére kerek lukat vágunk, akkor kaspó kerülhet bele. Ez igaz az ágyásszegélyre is, és nagyon jól mutat. De a lehetőségek tárháza igen széles, ezért nyugodtan legyünk kreatívak.

Nem minden szemét, ami annak tűnik. Az abroncsok alternatív felhasználásával elkerülhetjük, hogy a gumihegyek, amik a szeméttelepeken híznak, ne növekedjenek tovább.
Kapcsolódó:
5 praktikus tipp, hogyan hasznosítsd újra az őszi faleveleket

Hirdetés
Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás

HOZZÁSZÓLÁSOK


KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK

 • Férfias kerti munkák nyár végén, ősz elején

  Férfias kerti munkák nyár végén, ősz elején

  A kertes házban élőknek rendszeres elfoglaltságot jelentenek a különféle kerti teendők, amelyek többnyire – főként a nyári kánikulában – komoly fizikai igénybevételt is jelenthetnek, így alapvetően a férfiak háztartási feladatai közé sorolhatóak. A nagy hőségben az első számú feladatunk a rendszeres fűnyírás mellett az öntözés volt. Ahogy jönnek a hűvösebb napok, és mindannyian visszatérünk jól megérdemelt nyaralásunkból, ismét nyakunkba szakad megannyi kerti teendő. E feladatok közül most a férfias kerti munkák TOP 5-ös listáját járjuk végig.
 • Apablog: A gyermeknek az óvoda is csak meló! – 3. rész

  Apablog: A gyermeknek az óvoda is csak meló! – 3. rész

  Lányom úgy kel fel hétköznap reggel, mint egy felnőtt. Nehezen, nyűgösen, és közben folyamatosan arra panaszkodik, hogy már megint oviba kell menni.
 • Apablog: Hihetetlen érzés: csemeténk elpakol maga után! – 6. rész

  Apablog: Hihetetlen érzés: csemeténk elpakol maga után! – 6. rész

  Megértük ezt is! Eddig azt hittem, hogy az az infó, ami Lili fülén bejut, az elvész valahol a Bermuda-háromszögben, azonban lányom most bebizonyította, igenis tudja, mit szeretnénk tőle.
 • A szabadság és a játékok – apák mesélnek a legidegesítőbb szülői tanácsokról II.

  A szabadság és a játékok – apák mesélnek a legidegesítőbb szülői tanácsokról II.

  Sorozatunkban kezdő és gyakorló apák mesélnek arról, hogy milyen gyakran hallott, népszerű gyereknevelési tanácsokkal lehet őket a leginkább kihozni a sodrukból. Gyermektelenek számára is hasznos olvasmány lehet…