2014. április 23., szerda, Béla névnapja.

7 élménygazdag fürdőhely Magyarországon

Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 7 Gellért

A Gellért Gyógyfürdő régóta ismert, és kedvelt úti cél nem csak a magyarok, hanem a turisták körében is. A fővárosi forrást már a 13. században is ismerték, később a törökök is előszeretettel használták, mivel forróbb vize és nagyobb területe volt a többi budai fürdőnél. 

A belső kialakítása nagyon hangulatos, az épület megőrizte eredeti szecessziós jegyeit, ívelt, hatalmas belső tereit, így olyan érzésünk lehet a falai között, mintha visszaléptünk volna az időben.
Következő lap »
Aquaréna

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 7 Aquaréna

A Mogyoródon található komplexum 11 hektáron várja a szórakozni vágyókat, közvetlenül a Hugaroring mellet. A 9 medence mellett 21 csúszda, jacuzzi, ugrómedence, valamint egy elegáns lassúsággal hömpölygő folyó is várja a vendégeket. 

A park területén természetesen étkezési lehetőség is van, tehát ezért sem kell megszakítani az egész napos pihenést.
Következő lap »
Rába Quelle

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 7 Rába Quelle

Győrben található ez az igazán gyönyörű fürdőkomplexum. Az itt a felszínre törő gyógyvíz tekintélyes múlttal rendelkezik, jótékony hatásaival már a középkorban is tisztában voltak. 

A 65°C-os víz mellet találhatunk itt hidegebb élménymedencéket is, valamint csúszdák, zuhatagok, barlangok, és vadvízi csatorna szórakoztatja az ide látogatókat.

Következő lap »
Palatinus

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 7 Palatinus

Régi nagy kedvenc a budapestiek körében, de turistákkal is találkozhatunk itt szép számmal. Nem is csoda, hiszen amellett, hogy 11 medencével rendelkezik, a Margitsziget nyújtotta nyugalom és zöld környezet is sokat dob az itt eltöltött idő élvezetén. 

Hogy az élmény még teljesebb legyen, nem csak úszó-, hanem élmény- és strandmedencét is találhatunk, és természetesen nem maradhat ki a repertoárból a csúszda sem.
Következő lap »
Hévíz

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 7 Hévíz

Talán ez az a fürdő, ami senki számára nem ismeretlen. Nem véletlenül emlegetik annyiszor, hiszen a jótékony hatásai mellett, a megjelenése is lenyűgöző. A melegvizű természetes tónak a közepén szinte úszik a fürdő központi épülete, ami különleges látványt nyújt. 

Érdekes, hogy tulajdonképpen ezt a képződményt nem is lehet állóvíznek nevezni, mivel a forrásból származó áramlat kb. 3 naponta teljesen megújítja a tavat. Az élményt tovább fokozza az is, hogy a víz mellet mocsárciprusok sora áll őrt, a csillogó felszínt pedig az indiai tündérrózsa vöröslő virágai teszi meseszerűvé.
Következő lap »
Hagymatikum

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 7 Hagymatikum

Makó híres a hagymájáról, ám nem csak emiatt érdemes ide ellátogatni. A Kossuth - díjjal méltán kitüntetett Makovecz Imre által tervezett épület látványvilágában is felejthetetlen élményekkel kecsegtet, nem is beszélve a gyógyvizekről, valamint az élménymedencékről. 

A gyönyörű boltívek, a különleges megoldások, és a monumentális látvány egyszerűen kihagyhatatlan csodákkal kecsegtet, ezért ha erre járunk, semmiképpen se hagyjuk ki a Hagymatikumot.
Következő lap »
Egerszalók

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

7 / 7 Egerszalók

Európában egyedülálló sólépcső-képződménnyel várja a látogatókat ez az Egertől 6 kilométerre lévő település. A feltörő kénes gyógyvíz elképesztő sziklaképződményt hozott létre, melyben a kezdeti időkben még fürödni is lehetett. 

Mára a területet szépen kiépítették és medencékkel, wellness és spa szolgáltatásokkal várják a vendégeket. 17 kül-, és beltéri medence valamint csúszda és pezsgőfürdő gondoskodik az önfeledt szórakozásról.
Kapcsolódó:
Magyarország egy külföldi szemével – Interjú Hatem Riahival

Hirdetés
Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás

HOZZÁSZÓLÁSOK


KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK

Hirdetés
 • Hazai síközpontok: 6 hely, ahol sífelvonó is működik

  Hazai síközpontok: 6 hely, ahol sífelvonó is működik

  Sí-nagyhatalomnak kicsit se számítunk, ám manapság már nem ez számít, hanem az, hogy működik-e sífelvonó vagy ha nincs elég hó, akkor van-e hóágyú. Ha ezek megvannak, akkor jobb napokon pöröghetünk a hazai lankákon is. Utánanéztünk, hol érdemes próbálkozni.
 • Nem fogy úgy a magyar – Több születés, kevesebb halálozás

  Nem fogy úgy a magyar – Több születés, kevesebb halálozás

  Érdekes adatra bukkantunk: eddig mindig azt hangsúlyozták, hogy fogy a magyar, most viszont a KSH azt közölte: idén januárban az egy évvel korábbihoz képest több gyermek született, míg a halálozások száma jelentősen alacsonyabb lett.
 • Feltalálók napja – Bombázó a Wi-Fi „anyja”

  Feltalálók napja – Bombázó a Wi-Fi „anyja”

  „Bármelyik lány lehet elbűvölő. Csak annyi kell, hogy nyugodtan állj és nézz bután” - mondta Hedy Lamarr. Vele ünnepeljük a Feltalálók napját, de hogy magyar férfi vonatkozása is legyen a műnek, felsorolunk néhány olyan embert, akik nélkül a mai világ nem tartana ott, ahol tart.
 • 5 tipp, hogy ne légy idegesítő turista

  5 tipp, hogy ne légy idegesítő turista

  Valószínűleg a világ összes általunk ismert népével kapcsolatban él bennünk valamilyen előítélet, ami néhány idegesítő turista láttán-hallatán vert gyökeret bennünk. Az alábbi tippek arról szólnak, hogyan ne váljunk mi is „hülye külföldivé”, ha idegen földön járunk. Miért? Mert az „idegen” és az „idegesítő” nem közös tőről fakadó szavak…
 • Szállások toplistája Magyarországon

  Szállások toplistája Magyarországon

  35 ezer embertársunk segített összeállítani a legjobb szállások toplistáját. Van benne barátságos, családos, romantikus és „időses” díj is. Nézzük, hova érdemes menni hosszúhétvégézni!