7 hasznos tipp, ha munka mellett tanulnál

írta SMR 1 914 views0

Sok év kihagyás után munka mellett tanulni nem egyszerű, függetlenül attól, hogy egy esti gimnáziumban vagy egy felsőoktatási tanintézetben ülünk vissza az iskolapadba. A munka melletti tanulás más szervezési formát igényel, mint ha főállású diákok lennénk, ebben segíthetnek az alábbi tanuláskönnyítő és szervezési tippek.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Ne legyen kampányszerű

Ne legyen kampányszerű

Az esti és levelező oktatással kapcsolatban viszonylag gyakran hangoztatott nézet, hogy kampányszerűen kell tanulni. Mit jelent ez? Azt, hogy év közben lehet lábat lógatni, de a vizsgaidőszakban nagyon kell tanulni.

Ez a kampányszerű tanulás működőképes is lehet, viszont munka mellett nem biztos, hogy kivitelezhető. Vizsgaidőszakban ugyanúgy be kell járni dolgozni, teljesíteni kell a feladatokat, és az egész napos vagy hetes hajtás utáni esti vagy hétvégi tanulás kevés lehet a vizsgák sikeres teljesítéséhez, ha erre csak a vizsgaidőszakban szánunk időt. És akkor még nem is említettük, hogy több munkahelyen az év végi időszak fokozottan stresszes, ezért csak erre az időszakra időzíteni a tanulást nagyon terhelő is lehet.

Ezért is szerencsés, ha év közben is szánunk időt a tanulásra, ha másra nem is, a kötelező szakirodalmak olvasgatására vagy a vizsgatételek kidolgozására.

Ezt is olvasd el (kattints)! A 6 leggyakoribb probléma, ami miatt nehezen megy a tanulás

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!