9 szuper szabadtéri randihelyszín Budapesten

írta KJ 3 697 views0

Ha már ezer éve rágja a füledet a barátnőd, hogy ideje lenne kiruccanni és piknikezni egyet, akkor itt van 9 király szabadtéri randihely, ahová elmehettek! Budapest legszebb környékeit vettük sorra a kedvetekért.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

1. Kopaszi gát

A Lágymányosi híd budai hídfője mellett kereken tízhektárnyi zöldterület vár titeket, megközelíteni legkönnyebben a 103-as busszal tudod. A lépcsős kertek között rengeteg fa akad, ahol meghúzódhattok az árnyékban.

A sétányokat büfék és kávézók tarkítják; a parton pedig lehet fürdőzni, de ne kövessétek az idiótákat, akik a stég tetejéről ugrálnak időnként a vízbe! Utóbbi tilos és tényleg veszélyes.

Ezt is olvasd el (kattints)! 7 hasznos tipp, hogyan légy lovagias a hölggyel

2. Gellért-hegy

A legegyszerűbb dolog a Gellért térről felbandukolni a kanyargós utcák között, de ha igazán szép kilátást szeretnétek már felfelé is, akkor a Rudas gyógyfürdő mögötti lépcsőket ajánljuk. Gellért püspök szobra a hegy oldalában manapság nem a legtisztább közterületek közé tartozik, úgyhogy a Citadella és az azt övező park jobb ötlet lehet.

Ha nem bánjátok a gyerekzsivajt és a barátságos kutyákat, akkor egy pokróccal és egy kis harapni- és innivalóval ideális hely egy randizós délutánra!

Gellért hegy

3. Luppa-sziget

Ez az apró és kevesek által ismert sziget Luppa Péterről kapta a nevét – bár sokan szeretik egy p-vel írni. A Megyeri-híd melletti Luppa csárdától indul óránként „komp” a szigetre; ha bátrabbak vagytok, persze mehettek csónakkal.

A sziget kicsi, mindössze 800 méter hosszú, de ha nyugodt és turistamentes helyen szeretnétek meginni egy-két italt az árnyas fák alatt, akkor ez is elég lesz az örömhöz.