A csokinak bizony vannak kedvező hatásai. Úgy ám!

írta KJ 6 406 views0

A csokoládé nem csak finom, és jó kedvre derít, de tele van antioxidánsokkal is. Tanulmányok bizonyítják, hogy főleg az étcsoki (és nem a tejes-cukros „kitudjami”) egészségesebbé tesz, és csökkenti a szívelégtelenség kockázatát. Jól hangzik? Mindig is akartál tudományos érveket, melyek igazolják a csokoládéfüggőségedet? Akkor eljött a te napod: itt találsz 5 bizonyított tényt, mely szerint egészséges csokit enni!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

A csokinak bizony vannak kedvező hatásai. Úgy ám!Tápanyagban dús

A minőségi feketecsokinak valóban magas a kakaótartalma, ami meglehetősen tápláló étekké teszi azt. Egy átlagosan erős, pl. 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé (100 grammos adagban számolva) a napi egészséges vasbevitel 70%-át és a magnéziumbevitel 60%-át teszi ki.

Ezek mellett sok cink és élelmi rost is van a csokiban. Mindez nagyon jó arány, még akkor is, ha a napi 100 gramm csoki kicsit sok ahhoz, hogy egyben elfogyaszd (600 kalóriát jelent).

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!