Aranylabda: Messi, Ronaldo és Ribéry esélyes

írta Arany Média 1 153 views0

A huszonhárom játékosból álló listát, amelyen többek között olyan játékosok is szerepeltek, mint Zlatan Ibrahimovic vagy Wayne Rooney, a FIFA három jelöltre szűkítette. Mostantól a négyszeres aranylabdás argentin csillag, Lionel Messi; az egyszeres aranylabdás portugál zseni, Cristiano Ronaldo és a Bayern Münchennel triplázó Franck Ribéry küzd a futballvilág legrangosabb egyéni elismeréséért.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Franck Ribéry triplázott!

A francia klasszisnak van a legnagyobb esélye arra, hogy a zürichi díjátadó gála után hazavihesse az Aranylabdát. Minden oka megvan a bizakodásra, ugyanis Franck Ribérynek a 2012/13-as esztendőben minden összejött: Jupp Heynckes kezei alatt a bajor sztárcsapat megnyerte a Bundesliga salátástálját, elhódította a Német kupát és a Bajnokok Ligája trófeáját is. 

Kétségkívül a Bayern München fantasztikus teljesítményében Franck Ribéry oroszlánrészt vállalt: igazi karmesterként 55 mérkőzésen 29 asszisztot osztott ki és összesen 16 gólig jutott! 

Megsüvegelendő teljesítmény, ami könnyen aranylasztit eredményezhet száámára. 

Cristiano Ronaldo – 66 mérkőzésen 62 gól

Ennyit termelt az aranylábú portugál zseni a 2012/13-as idényben, és még van pár bajnoki mérkőzés hátra, amin még tovább javíthatja a szenzációs mérlegét. Mindazonáltal a Real Madrid kulcsembere csapatszinten már nem tud felmutatni hasonlóan impozáns eredményeket: a bajnokságban csak az ezüstéremig futotta, a Király Kupában a döntőben maradtak alul, a tetejében még a Bajnokok Ligájában sem tudtak maradandót alkotni. 

Hiába a pazar egyéni teljesítmény, ez lehet, hogy most kevés lesz.

Lionel Messi, a félkezű óriás 

Az argentin csillagnak már-már bérelt helye van a legjobb háromban. A ma is aktív futballisták közül minden kétséget kizáróan Lionel Messi a legjobb, holott a 2012-2013-as idénye nem úgy sült el, ahogy abban a sok millió Barca– és Messi-drukker reménykedett. 

A „gyenge” idényében Messi 54 tétmeccsen léphetett pályára, és ez idő alatt összesen 64-szer mattolta az ellenfél kapusát. Emellett pedig begyűjtött egy bajnoki címet is a gránátvörös-kékekkel. 

Sajnálatos sérülése miatt idén már biztosan nem lép pályára a Barcelona klasszisa, és hiába a kiváló mérleg és a begyűjtött bajnoki cím, idén ez is kevésnek bizonyulhat Franck Ribéry-vel szemben.

Botrány az Aranylabda és Cristiano Ronaldo körül

Az idei Aranylabda-sorsolás bőven adott témát a bulvársajtónak, játékosoknak és edzőknek is egyaránt.

Frank Ribéry például azt nyilatkozta, hogy a felesége már meg is találta otthon a helyet a méregdrága díjnak. 

A Bayern München edzője, Pep Guardiola szerint is idén a játékosának kell nyernie, mert „a legutóbbi idényben Ribéry lenyűgöző volt”” – olvasható a tréner nyilatkozata az nso.hu cikkében.

A legnagyobb botrány mégis Cristiano Ronaldo személyével kapcsolatban alakult ki. Michel Platini, az UEFA első embere szerint azért tolták ki az Aranylabda-szavazást november 15-ről 29-re, mert a FIFA a Svédország ellen triplázó portugál klasszisnak akart kedvezni. 

Nem ez az első alkalom, hogy a futballvilág egyik neves képviselője éles megjegyzéssel illette a Real Madrid aranylabdás játékosát. Nem is olyan régen nagy port kavart Joseph „Sepp” Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnökének a megnyilvánulása, aki szerint „Messi egy tipikus jófiú, akire minden szülő vágyik. Elképesztő tehetséggel van megáldva, de visszafogott természet, egy szimpatikus szupersztár – ennek köszönheti hihetetlen népszerűségét és azt is, hogy a szavazásokon előnyt élvez riválisaival szemben. Ronaldo teljesen más. Született vezér, úgy viselkedik és mozog a pályán, mint egy parancsnok. Ő képviseli a másik végletet, de a futball ettől nagyszerű, ettől lesz élettel teli.”

Ha ez még nem lenne elég, utána arra is kitért, hogy szerinte az egyikük – ki lehet találni, hogy kire gondolt – többet költ fodrászra, mint a másik, majd letette a voksát Lionel Messi mellett. 

A portugál válogatott csatára nem kívánta kommentálni az őt ért sértő megjegyzéseket. Szerinte az UEFA elnöke csak provokálni akarta őt. Először arra is kitérő választ adott, hogy egyáltalán ott lesz-e a zürichi díjátadón, később viszont megerősítette, hogy elutazik Zürichbe

Tehát Ribéry, Ronaldo vagy Messi? A válaszra már nem kell sokat várni, 2014. január 7-én Zürichben minden kiderül. 

(Fotók: wallpicshd.com, ipicturee.com, melty.fr)

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!