2015. november 26., csütörtök, Virág névnapja.
Lájkold a Men.hu Facebook oldalát is:

Különleges bútorok olcsón: a raklapok 8 új „élete”

, 2015. október 20.0 hozzászólás
Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás
Különleges bútorok olcsón: a raklapok 8 új „élete”
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 8 Fal

Az olyan kisebb falfelületeket, mint amilyen pl. a vécéi is, tökéletesen fel lehet dobni a már nem használt raklap segítségével.


Ehhez nem kell más, csak alaposan lemosni a deszkákat, és egyenként felfeszíteni azokat.

Majd utána kivenni a szögeket, és egy nekünk tetsző minta alapján szép sorban a falra tenni. Ezzel nem csak rusztikus, de környezetbarát is lesz a falunk.

Következő lap »
Dohányzóasztal

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 8 Dohányzóasztal

Egy kicsit bonyolultabb, de tökéletes dohányzóasztal is készíthető a raklapból. Először mindenképpen érdemes alaposan lepucolni, és lecsiszolni.


Ezután, ha a natúr bútorokat kedveljük, csak egy átlátszó lakkréteggel fedjük be, de ha szeretnénk, nyugodtan le is festhetjük nekünk tetsző színűre.

A tetejére kerüljön egy üveglap, az alját pedig egy másik raklap deszkáival pótold ki, így még egy rakodórészt is kaphatsz.
Következő lap »
Kanapé

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 8 Kanapé

Ha megmozgatja a fantáziádat a raklapos ötlet, de nem szívesen néznéd, akkor tedd ki a kertbe! Egy kerti garnitúrának az alapja is lehet a használt raklap.


Azt a részét, ami látszik, érdemes lefesteni, azután mehetnek rá a nagy és puha párnák. Ha egész télre is kinn akarod hagyni, akkor nem árt egy réteg lakkot felvinni rá.
Következő lap »
„Cserép”

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 8 „Cserép”

Akár „cserepeket” is készíthetsz a raklapból. Ehhez nem kell más, minthogy a réseknél betegyél plusz deszkákat, amik megfogják a földet.


Töltsd fel és ültesd be olyan növényekkel, amelyek színesek, és jól mutatnak a teraszon. Ha az aljához teszel egy kis vízgyűjtő tálcát, akkor a locsolással sem lesz probléma.
Következő lap »
Ruhafogas

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 8 Ruhafogas

Kézenfekvő megoldás, csak csiszold és fesd a raklapot egy olyan árnyalatra, ami illik az előszobába.


Tegyél rá hajlított, nem éles vasakat, hogy legyen mire akasztani a ruhákat (az abszolút újrahasznosítás jegyében az akasztók lehetnek már nem használt kanalak, villák, amiket egyszerűen a fához kell csavarozni).

Ezután egyszerűen csavarozd hozzá a falhoz, és készen is vagy.
Következő lap »
Cipőtartó

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 8 Cipőtartó

Itt is ugyanazokon az állomásokon kell keresztülmenni, mint szinte minden esetben. Csiszolni és festeni kell a raklapot, hogy szépen mutasson.


Ezután a padlóhoz közel, nagyjából egy cipőorrnyi távolsággal feljebb csavarozd a falhoz, majd a cipőket az orruknál dugd a résekbe.

Mást már nem is kell tenned, ráadásul rengeteg helyet megtakarítottál.
Következő lap »
Ágyvég

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

7 / 8 Ágyvég

Ez már egy kicsit munkásabb, ahhoz, hogy igazán mutatós legyen, csak a deszkákat kell felhasználni. Ezeket lecsiszolhatod és lefestheted, vagy rusztikusra is hagyhatod.


Ha szeretnéd, szép tapétával is bevonhatod, vagy akármilyen mintát is elhelyezhetsz rajta, a kész deszkákat csavarozd fel az ágy vége fölé, és gyönyörködj a művedben.
Következő lap »
Polc

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

8 / 8 Polc

Ha a raklapot, természetesen a megfelelő előkészítés után, úgy rakod fel a falra, hogy az egyik oldaláról leszeded a külső deszkákat, akkor egy olyan tárolót fogsz kapni, aminek hátlapja dekorációs elemként is funkcionál, de ha kisebb darabokra vágod, akkor olyan polcokat is kaphatsz, mint egy zseb – persze ehhez az alsó, tartórészt neked kell felszögelni – ami remek szolgálatot tehet neked a konyhában például italtartóként.

Nem minden szemét, ami annak tűnik. Ha egy kicsit kinyitod a szemed, akkor nagyon sok pénzt spórolhatsz meg az újrahasznosítással.
Kapcsolódó:
5 ócska bútor felújítva – ezt te is meg tudod csinálni

Hirdetés
Tetszett? Iratkozz fel a hét top témáit tartalmazó ingyenes Men.hu heti hírlevélre!
Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás

HOZZÁSZÓLÁSOK


KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK

 • 5 ócska bútor felújítva – ezt te is meg tudod csinálni

  5 ócska bútor felújítva – ezt te is meg tudod csinálni

  Nem olcsó mulatság bútorokat vásárolni. Azonban ha találsz (pl. padláson), esetleg veszel az ócskapiacon régi, használt bútorokat, könnyen fel tudod azokat újítani, és némi kreativitással a te bútoraid lehetnek a legegyedibbek. Mutatunk néhány ötletet.
 • 5 újrahasznosított ócskaság: régiből újat

  5 újrahasznosított ócskaság: régiből újat

  A témában már több cikket is írtunk, de nem tudunk leállni. Lássuk, mi mindenből lehet még kreatívan új tárgyakat készíteni.
 • 5 olcsó és egyedi bútor raklapokból

  5 olcsó és egyedi bútor raklapokból

  Ha tudnám, hány bútort bír még el ennyi raklap... Ennek nem sok értelme volt, viszont ha van egy kis kézügyességed, fantáziád... akkor ne a szilviáért és krémért nyúlj, hanem néhány raklapért és állíts össze néhányat a következő bútorok közül! Meglepődsz, mennyire kevés pénzből, milyen ötletes és látványos munkák születhetnek.
 • Nézd meg, mit készíthetsz a szemétre szánt dolgokból

  Nézd meg, mit készíthetsz a szemétre szánt dolgokból

  Az alábbi, szemétnek hitt tárgyakra a cikk elolvasása után másként fogsz tekinteni: lehetőségekre, hogy más, hasznos tárgyat készíts belőlük.
 • Egyedi képkeretet ebből az 5 anyagból készíts

  Egyedi képkeretet ebből az 5 anyagból készíts

  Miért akarnál venni képkeretet, ha te magad egy kis kreativitással egyszerűen összeállíthatod? Ráadásul így egyedibb lesz. Gyerünk!
 • Így újítsd fel a bútoraidat saját kezűleg

  Így újítsd fel a bútoraidat saját kezűleg

  A megunt bútorokat nem kell kidobni, te is felújíthatod. Így olcsóbb, mintha vennél egy újat, ráadásul egyedibb is, csak a következő kombinációt kell használd: bútor + …
 • Szemétből bútort: így olcsóbb és egyedibb lesz

  Szemétből bútort: így olcsóbb és egyedibb lesz

  Legközelebb nem válasz majd meg az alábbiaktól, hanem inkább átalakítod azt némi kreativitással, és máris egy új, olcsó de egyedi bútorral lesz gazdagabb az otthonod!
 • Olcsó, ötletes és tökegyszerű: így dobd fel az erkélyedet

  Olcsó, ötletes és tökegyszerű: így dobd fel az erkélyedet

  Ha körbenézünk a környékünkön, nem kevés elhanyagolt erkélyt látunk; sokan használják az erkélyt lomtárként, ahova kidobálják a lakásban feleslegessé vált tárgyakat, pedig ha szépen és igényesen lenne berendezve, egy külön helyiségként is szolgálhatna, főleg nyáron, ahova reggel kiülhetünk kávézni, este pedig pihenni egy kicsit. Fogadhatjuk ott a barátainkat vagy romantikázhatunk a párunkkal is. Minimális anyagi befektetéssel, némi kreativitással a leglepusztultabb erkélyt is fel lehet újítani egy délután alatt. Íme, 7 tipp, hogy az erkélyed az egyik kedvenc helyiségeddé váljon idén nyáron.


Ottakringer nyereményjáték