2016. február 9., kedd, Abigél, Alex névnapja.
Lájkold a Men.hu Facebook oldalát is:

Különleges bútorok olcsón: a raklapok 8 új „élete”

, 2015. október 20.0 hozzászólás
Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás
Különleges bútorok olcsón: a raklapok 8 új „élete”
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 8 Fal

Az olyan kisebb falfelületeket, mint amilyen pl. a vécéi is, tökéletesen fel lehet dobni a már nem használt raklap segítségével.


Ehhez nem kell más, csak alaposan lemosni a deszkákat, és egyenként felfeszíteni azokat.

Majd utána kivenni a szögeket, és egy nekünk tetsző minta alapján szép sorban a falra tenni. Ezzel nem csak rusztikus, de környezetbarát is lesz a falunk.

Következő lap »
Dohányzóasztal

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 8 Dohányzóasztal

Egy kicsit bonyolultabb, de tökéletes dohányzóasztal is készíthető a raklapból. Először mindenképpen érdemes alaposan lepucolni, és lecsiszolni.


Ezután, ha a natúr bútorokat kedveljük, csak egy átlátszó lakkréteggel fedjük be, de ha szeretnénk, nyugodtan le is festhetjük nekünk tetsző színűre.

A tetejére kerüljön egy üveglap, az alját pedig egy másik raklap deszkáival pótold ki, így még egy rakodórészt is kaphatsz.
Következő lap »
Kanapé

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 8 Kanapé

Ha megmozgatja a fantáziádat a raklapos ötlet, de nem szívesen néznéd, akkor tedd ki a kertbe! Egy kerti garnitúrának az alapja is lehet a használt raklap.


Azt a részét, ami látszik, érdemes lefesteni, azután mehetnek rá a nagy és puha párnák. Ha egész télre is kinn akarod hagyni, akkor nem árt egy réteg lakkot felvinni rá.
Következő lap »
„Cserép”

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 8 „Cserép”

Akár „cserepeket” is készíthetsz a raklapból. Ehhez nem kell más, minthogy a réseknél betegyél plusz deszkákat, amik megfogják a földet.


Töltsd fel és ültesd be olyan növényekkel, amelyek színesek, és jól mutatnak a teraszon. Ha az aljához teszel egy kis vízgyűjtő tálcát, akkor a locsolással sem lesz probléma.
Következő lap »
Ruhafogas

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 8 Ruhafogas

Kézenfekvő megoldás, csak csiszold és fesd a raklapot egy olyan árnyalatra, ami illik az előszobába.


Tegyél rá hajlított, nem éles vasakat, hogy legyen mire akasztani a ruhákat (az abszolút újrahasznosítás jegyében az akasztók lehetnek már nem használt kanalak, villák, amiket egyszerűen a fához kell csavarozni).

Ezután egyszerűen csavarozd hozzá a falhoz, és készen is vagy.
Következő lap »
Cipőtartó

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 8 Cipőtartó

Itt is ugyanazokon az állomásokon kell keresztülmenni, mint szinte minden esetben. Csiszolni és festeni kell a raklapot, hogy szépen mutasson.


Ezután a padlóhoz közel, nagyjából egy cipőorrnyi távolsággal feljebb csavarozd a falhoz, majd a cipőket az orruknál dugd a résekbe.

Mást már nem is kell tenned, ráadásul rengeteg helyet megtakarítottál.
Következő lap »
Ágyvég

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

7 / 8 Ágyvég

Ez már egy kicsit munkásabb, ahhoz, hogy igazán mutatós legyen, csak a deszkákat kell felhasználni. Ezeket lecsiszolhatod és lefestheted, vagy rusztikusra is hagyhatod.


Ha szeretnéd, szép tapétával is bevonhatod, vagy akármilyen mintát is elhelyezhetsz rajta, a kész deszkákat csavarozd fel az ágy vége fölé, és gyönyörködj a művedben.
Következő lap »
Polc

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

8 / 8 Polc

Ha a raklapot, természetesen a megfelelő előkészítés után, úgy rakod fel a falra, hogy az egyik oldaláról leszeded a külső deszkákat, akkor egy olyan tárolót fogsz kapni, aminek hátlapja dekorációs elemként is funkcionál, de ha kisebb darabokra vágod, akkor olyan polcokat is kaphatsz, mint egy zseb – persze ehhez az alsó, tartórészt neked kell felszögelni – ami remek szolgálatot tehet neked a konyhában például italtartóként.

Nem minden szemét, ami annak tűnik. Ha egy kicsit kinyitod a szemed, akkor nagyon sok pénzt spórolhatsz meg az újrahasznosítással.
Kapcsolódó:
5 olcsó és egyedi bútor raklapokból

Hirdetés
Tetszett? Iratkozz fel a hét top témáit tartalmazó ingyenes Men.hu heti hírlevélre!
Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás

HOZZÁSZÓLÁSOK


KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK

 • 5 újrahasznosított ócskaság: régiből újat

  5 újrahasznosított ócskaság: régiből újat

  A témában már több cikket is írtunk, de nem tudunk leállni. Lássuk, mi mindenből lehet még kreatívan új tárgyakat készíteni.
 • 5 olcsó és egyedi bútor raklapokból

  5 olcsó és egyedi bútor raklapokból

  Ha tudnám, hány bútort bír még el ennyi raklap... Ennek nem sok értelme volt, viszont ha van egy kis kézügyességed, fantáziád... akkor ne a szilviáért és krémért nyúlj, hanem néhány raklapért és állíts össze néhányat a következő bútorok közül! Meglepődsz, mennyire kevés pénzből, milyen ötletes és látványos munkák születhetnek.
 • Így újítsd fel a bútoraidat saját kezűleg

  Így újítsd fel a bútoraidat saját kezűleg

  A megunt bútorokat nem kell kidobni, te is felújíthatod. Így olcsóbb, mintha vennél egy újat, ráadásul egyedibb is, csak a következő kombinációt kell használd: bútor + …
 • Szemétből bútort: így olcsóbb és egyedibb lesz

  Szemétből bútort: így olcsóbb és egyedibb lesz

  Legközelebb nem válasz majd meg az alábbiaktól, hanem inkább átalakítod azt némi kreativitással, és máris egy új, olcsó de egyedi bútorral lesz gazdagabb az otthonod!
 • Kicsi konyha, nagy ötletek

  Kicsi konyha, nagy ötletek

  Ha kicsi a konyhád, az még nem jelenti azt, hogy egy-két trükkel nem lehet hangulatossá tenni, illetve úgy kihasználni a teret, hogy hely is maradjon.
 • Ha egyedi lakást akarsz: 7 szuper ötlet

  Ha egyedi lakást akarsz: 7 szuper ötlet

  Extrém és egyedi ötletekkel olyan különlegessé teheted lakásodat, amilyent mások még nem láttak.
 • Így készíthetsz egyedi szőnyegeket

  Így készíthetsz egyedi szőnyegeket

  Ha nem akarsz tömegáruval hencegni, akkor készíthetsz egyedi dolgokat a lakásodba, ez alól a szőnyegek sem kivételek.
 • 6 kreatív ötlet, miből készíts látványos virágállványt

  6 kreatív ötlet, miből készíts látványos virágállványt

  A virágok minden helyet feldobnak, különösen akkor, ha a szépségük még ki is van emelve... Például állvánnyal, melyet nem is kell feltétlenül megvásárolnod (drágán), hiszen néhány dologból is kialakíthatsz ilyent. Mutatjuk, mire gondoltunk!


Ottakringer nyereményjáték