Éjjel-nappal Budapest a való életben

írta AMH 823 views0

Fiatal felnőttként egyetlen vágyunk van: elhagyni a családi fészket és végre elkezdeni a saját önálló és független életünket. Főleg a vidéki egyetemisták vannak így, akiknek a főváros olyan, mint másnak New York – vágynak rá. Nem lehet hibáztatni őket ezért, hiszen olyan külső impulzusok érik őket, amik csak tovább mélyítik ezt a fantazmagóriát: legyen szó a giccsparádéba fulladó tini tv-sorozatokról, ahol minden csupa klassz, csupa szép. Ahol mindenki Starbucks kávét iszik és a lakás is magát takarítja ki. Erre csak rátesz egy lapáttal a „valóságos pesti életet bemutató” reality műsor, az Éjjel-nappal Budapest, ahol az önálló élet másról sem szól, mint a féktelen bulizásról. Pedig, hogy mennyire árnyékolt ez a kép, azzal a fővárosba frissen felkerülő naiv egyetemista rögvest az első héten szembesül. Ezekből a tényezőkből válogattunk most össze néhányat.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Amikor már a hűtő „hasa” is korog

Amikor már a hűtő „hasa” is korog

„Már megint nincs itthon semmi kaja”- hallatszik az éles kritika a fiatalok szájából az édesanyjuk felé napjában vagy ezerszer, amikor kinyitják a hűtőt, és rácsodálkoznak a degeszre töltött polcokra. 

De ekkor semmi sem elég finom, semmi sem elég édes. Amikor van minden, akkor semmi sem jó. Az egyetemi élet alatt megtapasztalt üres hűtő előtt aztán vágyakozva gondolunk vissza arra a Bőségszarura, ami a családi otthonunkban fogadott minket napi 24 órában. 

Ha továbbtanulsz vagy munkát vállalsz egy másik városban, ahol egyedül, önfenntartóként kell élned, az első, amit megtapasztalsz, hogy nincs az az elektronikai üzlet, ahol olyan hűtőt vehetsz, ami újra teremti a tartalmát. 

Ha enni akarsz, akkor már nincs az, hogy leadott a kívánságlistádat anyukádnak, amit majd ő megvesz neked. Magadnak kell elmenned, megvenned és bepakolnod a hűtőbe. 

Amitől viszont óva intünk mindenkit: ne éhes gyomorral menj vásárolni! Ne ész nélkül vásárolj, mert az hosszú távon sokkal költségesebb lesz. Mindig legyen egy listád, amin a legfontosabb élelmiszerek vannak, amikre szükséged lehet az adott héten (tej, kenyér, stb.) és így felkészülten tudsz belevágni a kajavásárlási-kalandba.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!