Sérülhet az énkép? – Az elbocsátástól az állásinterjúig (7. rész)

írta Ladányi Norbert 1 384 views0

A munkahely elvesztésével együtt az önbizalmunk is odalesz? Csorbulhat-e a magunkról kialakított magabiztos kép? Erről beszélgettem a munkanélküliség kapcsán BÉNI JÓZSEF SÁNDOR klinikai szakpszichológussal, valamint arról is, milyen párkapcsolati gondok jelentkezhetnek az állásnélküliség okozta stressz miatt, illetve hogyan kezelhetőek.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

A korábbi részek tartalmából

A korábbi részek tartalmából

Az előzőekben választ kaptunk arra, miképpen érdemes viselkedni, ha közlik velünk, hogy elbocsátottak, illetve hogyan előnyös hozzáállni a tényhez, hogyan hozhatjuk ki a legjobbat egy ilyen rossz helyzetből.

A lelki egyensúly megőrzéséről, egy tudatos magatartás kialakításáról, a félelem leküzdéséről és padlóról való felemelkedésről is hasznos tanácsokat osztott meg az olvasókkal a szakember, továbbá arról, mit tehet egy férj, apa, illetve a családja, ha ilyen probléma adódik.

Nemcsak állást, kapcsolatokat is elveszítünk, de ennek nem kell így történnie, már a lehetőségeink gyarapítása miatt sem, erről szólt az előző epizód, valamint az állásinterjún való helyes, megnyerő viselkedésről.

Az interjúsorozat utolsó része következik. Hasznos olvasnivaló.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!