Ezt a filmet is folytatják, Kojak vásznon, Eastwood ismét rendez

írta Arany Média 1 721 views0

Kevés olyan folytatás van, amit olyan izgatottan várnánk, mint az új Jason Bourne-t, aminek az első három része Matt Damonnal a főszerepben valóságos kuriózumnak számít a mainstream akciófilmek világában. Utánajártuk, hogy miként alakul a negyedik rész helyzete, szereplőgárdája.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Paul Greengrass és Matt Damon a fedélzeten

Paul Greengrass és Matt Damon a fedélzeten

Korábban azt mondtuk, hogy sem Indiana Jones, sem pedig Han Solo szerepében nem tudnánk mást elképzelni Harrison Fordon kívül. Ez az állítás legalább ugyanennyire igaz Matt Damon esetében is, aki tökéletesen formálta meg Robert Ludlum akció-thriller regénysorozatának patikamérlegen kimért főhősét, Jason Bourne-t.

A színésznek abszolút feküdt a szófukar, tettre kész bérgyilkos. Paul Greengrass rendezővel az első három rész alatt tökéletes harmóniában tudtak működni, bebizonyítva azt, hogy lehet több liter vér és elborult robbantások nélkül is pattanásig feszült akciófilmet készíteni.

Bár sorrendben ez lesz az ötödik Bourne-film, ám a szakma és a rajongók is negyedikként címkézik meg, mondván, a legutóbbi, a Hagyaték alcímre keresztelt alkotás inkább egy új, az eredeti történésekkel párhuzamos utat nyitott meg a franchise-ban Jeremy Rennerrel a főszerepben, semmint folytatta volna Matt Damon történetét.

Egyáltalán nem volt gond azzal a filmmel sem, ennek ellenére a nézőket továbbra is a Matt Damon-sorozat csigázza fel. Olyannyira, hogy a színész és a rendező némi unszolásra – és vélhetően egy kövérebb csekk ellenében – visszatér legalább még egy rész erejéig Robert Ludlum világába. Sőt, már azt is tudjuk, hogy a stúdió kit szeretne megnyerni az új felvonás nemezisének. A hírek szerint A Gyűrűk Ura-trilógia Aragornja, Viggo Mortensen húzhatja a rövidebbet Jason Bourne-nel szemben.

Ezt is olvasd el (kattints)! Szánalmas az életed – ez a film ma is erre emlékeztet

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!