Hivatalos, hódító és vagány? Így hordd az inget alkalomra szabva!

írta Szabó B. 3 555 views0

Az ing nem hiányozhat egy férfi ruhatárából sem, hiszen ez a darab rendkívül könnyen testre és alkalomra szabható. Lássuk, hogyan viselheted hivatalos alkalomra, szórakozáshoz vagy éppen egy átlagos hétköznapon!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Hivatalos alkalom

Bármilyen hivatalos alkalomról beszélünk, tehát akár állásinterjúra, akár egy fontos találkozóra készülsz, jó választás számodra a fehér ing. Azért fontos a fehér, mert ez kellően diszkrét, komolyságot tükröz, és egy elegáns nyakkendővel tökéletes megjelenést kölcsönöz számodra. Szemben a csíkos, és túl élénk színű ingekkel, amikhez csak nagyon ritkán lehet szép nyakkendőt társítani.

Milyet válassz?

Hivatalos megjelenés esetében kiemelten fontos, hogy jó minőségű, lehetőleg 100%-os pamut inget vásárolj. Ha a fehéret túl snassznak tartod, választhatsz enyhe színezéssel bírót, aminek szürkés, vagy vaníliás beütése van. De ekkor feltétlenül ügyelj rá, hogy a végeredmény ne úgy tűnjön, mintha az inget már ezerszer kimostátok volna. 

Hivatalos alkalomra nem vehetsz fel túl szűk inget, mert ez mindenképpen előnytelen, de ugyanígy, a túlságosan laza felsőrész összeszedetlennek mutat. Feltétlenül el kell találnod a pontos méretet!

Hétköznapi alkalom

Hétköznapi megjelenéshez már lehetsz kicsit lazább, ekkor már nem csak a fehér és az egészen halvány árnyalatok jöhetnek szóba, de ekkor sem lőhetsz azért túl a célon. Egy átlagos hétköznapon nem kell nyakkendőt hordanunk, ezért az ing lehet élénkebb, vidámabb, természetesen a szolidabb keretek között. 

Azonban, ha a munkádban is nyakkendőt kell hordanod, maradj a férfias, egyszerű színeknél, és árnyalatban az inghez passzoló kiegészítőt vásárolj.

kockás ing

Milyet válassz?

Jöhet a csíkos, kockás, de csakis az egyszerűbb, letisztult változat. Jó választás az egyszínű ing is, feltéve, hogy az nem rikít, hiszen ez mindenkit zavarhat az irodában. Csak kivételes esetben passzol össze a mintás ing és a mintás nyakkendő, azzal sokkal biztosabb lehet a sikered, ha legfeljebb csak az egyik kiegészítőt választod díszesnek. 

Pl. a csíkos inghez jól dukál az árnyalatban hozzá passzoló, egyszínű nyakkendő, s a csíkos nyakkendőhöz is illik az egyszínű ing, míg az már sok lehet, ha a nyakkendőd, és az inged is mintás.

Szórakozáshoz

Ha szórakozni indulsz, akkor már nyugodtan elengedheted magadat, ám ennek nem kell azt jelentenie, hogy bátran felöltözhetsz ízléstelenül. 

A szórakozóhelyeken is díjazzák a nők, ha egységes a megjelenésed, bár kétségtelen, hogy itt már belefér a nagyobb minta és az élénkebb szín, valamint a kevésbé feszes fazon. Az ing lazaságát még tovább fokozhatod, ha farmerral, rövidnadrággal, sportosabb fazonú cipővel kombinálod, ám ebben az esetben természetesen félre kell tenned a nyakkendőt.

Milyet válassz?

Mivel nem kell alkalmazkodnod a nyakkendőhöz, bátran szerepelhet a központban az inged valamilyen élénk mintával, vagy színnel. Választhatsz szoros, vagy éppen bővebb fazont is, amit egész nyugodtan feltűrhetsz a könyöködig, hiszen ez sokkal kényelmesebb, lazább viselet. 

Arra ügyelj, hogy ha központi szerepbe állítod a felsőrészedet, akkor az öltözéked többi része szoruljon háttérbe, vagy legfeljebb egy ruhadarabbal párosuljon a feltűnőség (pl. az inged színéhez passzoljon a cipőd varrása). Így máris megvan a keresett összhang.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!