Így kombináld divatosan az ingedet és a pulóveredet

írta KJ 12 195 views0

Az ingre húzott pulóver mindig remek megoldás arra, hogy némi stílust és eleganciát vigyél a megjelenésedbe. Amennyiben a felsőtested kidolgozott, e párosítás remekül ki tudja hangsúlyozni azt. Ahhoz pedig, hogy elkerüld az öltözködési bakikat, olvasd el a cikket!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Lényegében bárhol és szinte bármikor viselheted: a munkahelyeden, kinn a szabadban, az egyetemen, egy szórakozóhelyen. Ráadásul bármilyen nadrággal és cipővel párosíthatod: ha a hétköznapias megjelenés a cél, akkor egy farmer és egy laza lábbeli (enyhe időben papucscipő, azaz loafer, most inkább a bakancs a jó választás), ha pedig elegánsan szeretnél megjelenni, akkor egy szövetnadrág és egy hasított bőrcipő lesz a megfelelő társa.

+ 1 tipp: amennyiben hideg időben kell utaznod, az sem jelenthet gondot, hiszen egy zakókabát remekül illik ehhez a párosításhoz.

A méret a lényeg

Minden öltözködési tanács azzal kezdődik, hogy a ruha megfelelő méretű kell legyen. Ez a szabály az ingek és pulóverek esetében azt jelenti, hogy a ruhának mindig a karodra és a válladra kell tapadnia (tehát a lényeg, hogy ne lógjon).

A pulóver ujja elég szűk kell legyen ahhoz, hogy ne csússzon vissza, ha felgyűröd azt a karodon. Amikor pulóvert keresel az ingedhez, válassz olyat, amelynek kényelmesen szűk a karja, hogy a hónaljad alatt ne lötyögjön az anyag.

Ing pulóverrel

Kép forrása: www.hisstylediary.com

Ahhoz, hogy az inged is passzoljon, erre kell ügyelned:

1. vállban mindenféleképpen jó legyen!

2. testhezálló inget válassz, de elég bőt ahhoz, hogy kényelmesen mozoghass benne!

3. mindig rendesen be tudd tűrni, de ne takarja el az ágyékodat!

Nyak és gallér

A legtöbb pulóver vagy hagyományos, vagy „V” alakú, kivágott nyakú. Az ingeknél viszont már több fajtát lehet megkülönböztetni nyaknál (széles, legombolható vagy szmoking gallér, stb.)

Öreg szabály: a hagyományos (ki nem vágott) nyakú pulóver alá mindig be kell tűrni az inggallért. Viszont ha V-alakúval akarsz inget hordani, akkor a betűrés „szent kérdését” az ing gallérjának típusa dönti el. Ha például hagyományos, hosszabb gallérú inget hordasz, akkor illik a gallért betűrni, de ha utóbbi rövid, akkor hagyd szabadon!

Ing pulóverrel

Érdemes figyelni, hogy az ing gallérja kilóg-e a pulóver nyakából vagy sem: ha igen, akkor hagyd nyugodtan szabadon, ha pedig nem, tűrd be rendesen!

A V-nyakú pulóverek megnyújtják a kerek arcot, míg a hagyományos pulcsik az ovális képű férfiaknak kedveznek.

Te tudod, hogyan viselheted a legstílusosabban a sálat? Ha nem, katt IDE!

Ing pulóverrel

Betűrjem, vagy ne?

Hogy az ing alját be kell-e tűrni, jó kérdés, de az biztos, hogy a pulóveredet sosem szabad a nadrágodba préselni. Az ingnél nincs kifejezetten szabály, a te döntéseden múlik: ha nem tűröd be, az lazább megjelenést kelt, míg a betűrt ing természetesen az eleganciát erősíti.

Van, aki elől betűri az inget, de hátul nem – na így soha ne viseld! Szintúgy ne gondold meg magadat félúton. Ha egyszer már becsúsztattad az alját a nadrágodba, az összegyűrt anyagot ne húzd ki megint, ne tedd közszemlére! Olyan lesz, mintha vasalatlan inget vettél volna fel.

Ne felejtsd el: egy jól megválasztott színösszeállításban az ing és a pulóver kombinációja szinte minden alkalomra kitűnő választás!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!