Íratlan szabályok moziban, avagy hogyan kell(ene) viselkedni

írta Arany Média 2 741 views0

Bár a moziba járás kultúrája a popcorn-filmek és a multiplexek térnyerésével jócskán felhígult, azért azt nem szabadna elfelejteni, csak mert tömegeknek szól, és szabad enni-inni, még ennek a szórakoztatási ágnak is megvannak a maga íratlan szabályai, amit muszáj betartani. Színházba sem megyünk sörszagúan, kopott farmerban, párizsis szendvicset majszolva. Munkatársunk most azért ült be néhány mozifilmre, hogy tapasztalatot szerezzen. Íme!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Íratlan szabályok moziban, avagy hogyan kell(ene) viselkedni1. Munkából sem késhetünk, itt se tegyük!

Csak azért, mert kifizettük a borsos mozijegyedet, nem hatalmaz fel minket, hogy elkéssünk. A munkahelyünkön a főnökünk sem értékeli, ha negyedórás késéssel foglaljuk el a helyünket. Itt is ugyanez a szitu annyi különbséggel, hogy nem a főnököt, hanem egy teremnyi embert zavarunk meg azzal, ha az előzetesek lepörgése után vonulunk el a vászon előtt, és a sorok között.

Ilyenkor a legtöbb néző már kényelmesen elhelyezkedett a székében, és várja a filmet. Ha egy mód van rá, akkor ne centizzük ki az érkezést, és inkább tíz perccel hamarabb foglaljuk el a helyünket. Legalább azt is látjuk, milyen új filmek várnak ránk az elkövetkezendő hetekben!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!