2014. április 17., csütörtök, Rudolf névnapja.

Ivós játékok

Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 7 Pia - rulett

Szükségetek lesz hozzá egy rulettkerékre, és persze sok – sok feles pohárra.


Téteket tenni a piával lehet, és a nyeremény is ennek függvénye. Aki bankot robbant, tuti, hogy meg is fekszik, ezért inkább a kisebb „nyereményekkel” kecsegtető helyekre csapd le a poharadat.
Következő lap »
Piasakk

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 7 Piasakk

Egy kicsit emelkedettebb és több koncentrációt igényel, de nagyon jó lehet a piasakk is.


Szintén nagyon egyszerű játék, ha az ellenfél egy bábuját leütöd, akkor innod kell. Így kiegyenlített lesz a párbaj, hiszen minél jobban állsz, annál nehezebb lesz koncentrálnod.
Következő lap »
Mersz vagy nyelsz

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 7 Mersz vagy nyelsz

A mondod vagy mutatod piálós verziója.


Egy nagyobb körben ültök, és kérdéseket tesztek fel egymásnak, esetleg feladatokat adtok. Ha nem akarsz válaszolni, vagy megcsinálni, amit mondtak, akkor inni kel.

Ez azt is eredményezi, hogy egy idő után lazán válaszolsz az olyan kérdésekre is, amik az elején még gondot okozhattak, esetleg olyan dolgokat is bevállalsz, ami elsőre egy kissé kínosnak tűnt.
Következő lap »
Mutogatós

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 7 Mutogatós

Na nem kell megijedni, ANNYIRA azért nem durvulnak az ivós játékok (csak akkor, ha kifejezetten ez a cél).


Itt a jól ismert activity-szerű játékról van szó. A társaság kettő vagy több csapatra bomlik. A többiektől kapjátok az elmutogatásra szánt szót, filmcímet, akármit.

Ha nem sikerül, akkor az egész csapat iszik.
Következő lap »
Igaz-hamis

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 7 Igaz-hamis

Ez egy érdekes, és némi fantáziát kívánó játék. Szükség van hozzá egy mesélőre, és persze a hallgatóságra. A mesélő elregél két történetet.


Mindkettő elég húzós, de csak az egyik igaz, a másik kitalált sztori. Meg kell tippelni, hogy melyik az igaz, és melyik a hamis.

Azok, akik mellényúltak, büntetésképpen isznak. Ha mindenki kitalálja, hogy melyik a fiktív sztori, akkor a mesélő iszik, méghozzá duplán.
Következő lap »
Te csináltad már?

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 7 Te csináltad már?

Ez megint csak egy érdekes játék, amiben rengeteg dolog kiderülhet rólatok.


Szintén nagyobb körben ültök, és egyesével elmeséltek valami olyasmit az életetekből, amit viszonylag kevesen csinálnak meg, de ti igen.

A körből, aki szintén tett már ilyet, az megúszta az ivást, aki nem, az le kell, hogy hajtson egy felest. Ha máshol nem, itt legalább kifizetődő lehet, ha a sok ivós játék alatt olyan dolgokat is megtettél, amiket józanul biztos nem mertél volna.
Következő lap »
Tipp

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

7 / 7 Tipp

Az ivós játékok nagyon jópofák, de érdemes egy határt tartani bennük. Vagyis tudd, hogy mennyit bírsz.


Egyrészről elég kiábrándító, amikor egy buli közepén éppen azzal vagy elfoglalva, hogy a nagy fehér kerámiát ölelgeted, és a gyomrod tartalmától megválsz.

Másrészt, ha annyira eldurvul a helyzet, akkor esetleg olyan dolgokat is bevállalsz, amiket nem kellene. Nem arról van szó, hogy hülyét csinálsz magadból, hiszen éppen ez lenne a cél, és ez inkább vicces, mint ciki, hanem arról, amikor elveszíted a korlátokat.

A pia ugyanis nem csak jókedvet csinál, hanem oldja a gátlásokat is, ami rossz esetben a párod elvesztéséhez is vezethet, esetleg elkapsz valamit, amivel azután járkálhatsz az orvoshoz.
Kapcsolódó:
Derűs szilvesztert! 9 bomba jó újévköszöntő tipp

Hirdetés
Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás

HOZZÁSZÓLÁSOK


KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK

Hirdetés
 • Kalózbarlang, szerelemből – riport a kincsvadász kalandról

  Kalózbarlang, szerelemből – riport a kincsvadász kalandról

  Törékeny, csinos fiatal lány fogad talpig kalóz jelmezben: ő Rimóczi Kata, a Kalózbarlang ötletgazdája és megálmodója, aki a tavalyi indulástól főként egyedül vitte a prímet, de hamarosan egy társsal bővíti a projektet. Hat room escape-játékot jártam eddig végig, de ő az első női alapító, így kissé megnyugszom, hogy ezúttal – kivételesen – csupacsaj-csapattal érkeztem a játéktesztre...
 • Derűs szilvesztert! 9 bomba jó újévköszöntő tipp

  Derűs szilvesztert! 9 bomba jó újévköszöntő tipp

  Jómagam a házi szilveszteri bulikat kedvelem a legjobban. Ha neked is van egy összetartó baráti társaságod, akkor megmutatom a receptet, hogyan teheted még jobbá, szórakoztatóbbá az év utolsó napját, mindezt kulturáltan és önfeledten. Voltam már olyan „megszervezett” óévbúcsúztató partin, amely csak az ivásról szólt és a mértéktelen evésről, semmi fantázia nem volt benne. Utólag sajnáltam, hogy részt vettem rajta, nem éreztem jól magam. Tudom, ennél van színvonalasabb bulizás is, aminek a középpontjába nem a piálás, kajálás kerül, hanem tényleges, igényes szórakozás, amelyen nem az erőltetett jókedv dominál, nem a részegség a fő szempont, hanem az, hogy a barátokkal vidáman, derűsen köszöntsük az újévet. Az alábbiakban olyan tippekről olvashattok, amikkel feldobhatjátok a szilvesztereteket, egy kis fantáziát vihettek bele.
 • 5 fantasztikus futórendezvény az év végén

  5 fantasztikus futórendezvény az év végén

  Sovány malac vágtában irány a futócipő, és a vicces nevű versenyek. Mondhatnánk azt is, hogy fejezzük be úgy az évet, ahogyan kezdtük, de ez valószínűleg nem igaz, ezért maradjunk annyiban: összeszedtünk néhány amatőr sportrendezvényt, amire ha elmentek, legalább mondhatjátok azt, hogy sportos évet zártatok.
 • A mozi és a PC-játékok találkozása

  A mozi és a PC-játékok találkozása

  Hol vagyunk már a nintendós Máriótól vagy az első Prince of Persia játéktól?  Fényévekre. Nem csak játékélményben és intelligenciában fejlődött sokat a játékipar, hanem a vizuális megjelenítésben is olyan lépéseket tettek előre, ami már a nagyköltségvetésű hollywoodi látványfilmek ajtaján dörömböl. Nem véletlen, hogy a mai játékelőzetesek olyanok, mintha egy igazi mozifilm kedvcsináló trailere lenne. Feszes vágások, baromi jó látvány, hangulatos aláfestés. Az összeállításunkban olyan filmes hangulatú előzeteseket válogattunk össze, mint a Watch Dogs, az Assassin's Creed, az új Batman-játék vagy a Star Wars - The Old Republic.
 • A mozi és a PC-játékok találkozása (2. rész)

  A mozi és a PC-játékok találkozása (2. rész)

  Folytatódik a játékelőzetesekkel foglalkozó cikksorozatunk: ezúttal négy játék trailerét hoztuk el. Vannak köztük olyan is, amivel már játszhattatok, és olyan is, ami csak mostanság jelent vagy jelenik meg. Most is a hangulatot és „Mozis-feelinget” vizsgáltuk ezeknél a játék-trailereknél. A paletta nagyon színes, ugyanis több kategória képviselteti magát: van foci, katonai bevetés, de még maffia is.
 • Nextgen: A videójáték-ipar új korszaka (1. rész)

  Nextgen: A videójáték-ipar új korszaka (1. rész)

  Branyiczky Zoltán, az Otherworld.hu élménymagazin társtulajdonosa és főszerkesztője a következő interjúban többek között a konzolos generációváltásról, a videojáték-ipari változásokról, a kalózkodásról és a használtjáték-árusítás anyagi károkozásáról beszélt. Okfejtése terjedelmes, információkban gazdag, lényeges ténymegállapítások, észrevételek, elképzelések kapnak helyet a már említett témákkal kapcsolatban. Éppen ezért hét részre bontva, sorozatban közöljük az írást. Az első részben a „Nextgen” fogalmáról lesz szó, a konzolos generációváltásról, emellett a csúcsszámítógépek „gyengüléséről” és a digitális tartalmak technikai és jogi védelméről.
 • Nextgen: Kalózkodás és kirobbanó siker a videójáték-iparban (2. rész)

  Nextgen: Kalózkodás és kirobbanó siker a videójáték-iparban (2. rész)

  A videojáték-ipari változásokról szóló interjú első részében az Otherworld.hu élménymagazin társtulajdonosa és főszerkesztője, Branyiczky Zoltán a konzolos generációváltásról, a „Nextgen” fogalmáról, az Xbox One és a PlayStation 4 erősödéséről, ugyanakkor a PC „gyengüléséről” és a Digital Rights Managementről, vagyis a digitális jogkezelésről osztott meg részletes tudnivalókat. Emellett rámutatott két olyan alapvető, megoldásra váró problémára, amely óriási anyagi károkat okoz az iparban. Ez nem más, mint a használtjáték-árusítás és a kalózkodás. Ez utóbbiról lesz szó a második részben, illetve a fejlesztésekről, valamint arról is, hogy a játékokat miért írják az utóbbi időben inkább konzolokra, mintsem számítógépekre.
 • Nextgen: Vége a fizikai játékformátumnak? (3. rész)

  Nextgen: Vége a fizikai játékformátumnak? (3. rész)

  Szó esett már az előző részekben az úgynevezett Nextgenről, a PC-t leigázó Xbox One-ról és a PS 4-ről, a digitális jogkezelésről (DRM), valamint a kalózkodásról és a használtjátékok árusításáról. Ez utóbbit járja most körbe részletesebben Branyiczky Zoltán, az Otherworld.hu élménymagazin főszerkesztője és társtulajdonosa, aki emellett beszél még a játékokhoz való digitális hozzáférésről (a Steamről és az Originról) is, amely talán „gyógyírt” jelenthetne a számítógéppiac „betegségére”.