2014. augusztus 1., péntek, Boglárka névnapja.

Ivós játékok

Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre

1 / 7 Pia - rulett

Szükségetek lesz hozzá egy rulettkerékre, és persze sok – sok feles pohárra.


Téteket tenni a piával lehet, és a nyeremény is ennek függvénye. Aki bankot robbant, tuti, hogy meg is fekszik, ezért inkább a kisebb „nyereményekkel” kecsegtető helyekre csapd le a poharadat.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre

2 / 7 Piasakk

Egy kicsit emelkedettebb és több koncentrációt igényel, de nagyon jó lehet a piasakk is.


Szintén nagyon egyszerű játék, ha az ellenfél egy bábuját leütöd, akkor innod kell. Így kiegyenlített lesz a párbaj, hiszen minél jobban állsz, annál nehezebb lesz koncentrálnod.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre

3 / 7 Mersz vagy nyelsz

A mondod vagy mutatod piálós verziója.


Egy nagyobb körben ültök, és kérdéseket tesztek fel egymásnak, esetleg feladatokat adtok. Ha nem akarsz válaszolni, vagy megcsinálni, amit mondtak, akkor inni kel.

Ez azt is eredményezi, hogy egy idő után lazán válaszolsz az olyan kérdésekre is, amik az elején még gondot okozhattak, esetleg olyan dolgokat is bevállalsz, ami elsőre egy kissé kínosnak tűnt.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre

4 / 7 Mutogatós

Na nem kell megijedni, ANNYIRA azért nem durvulnak az ivós játékok (csak akkor, ha kifejezetten ez a cél).


Itt a jól ismert activity-szerű játékról van szó. A társaság kettő vagy több csapatra bomlik. A többiektől kapjátok az elmutogatásra szánt szót, filmcímet, akármit.

Ha nem sikerül, akkor az egész csapat iszik.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre

5 / 7 Igaz-hamis

Ez egy érdekes, és némi fantáziát kívánó játék. Szükség van hozzá egy mesélőre, és persze a hallgatóságra. A mesélő elregél két történetet.


Mindkettő elég húzós, de csak az egyik igaz, a másik kitalált sztori. Meg kell tippelni, hogy melyik az igaz, és melyik a hamis.

Azok, akik mellényúltak, büntetésképpen isznak. Ha mindenki kitalálja, hogy melyik a fiktív sztori, akkor a mesélő iszik, méghozzá duplán.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre

6 / 7 Te csináltad már?

Ez megint csak egy érdekes játék, amiben rengeteg dolog kiderülhet rólatok.


Szintén nagyobb körben ültök, és egyesével elmeséltek valami olyasmit az életetekből, amit viszonylag kevesen csinálnak meg, de ti igen.

A körből, aki szintén tett már ilyet, az megúszta az ivást, aki nem, az le kell, hogy hajtson egy felest. Ha máshol nem, itt legalább kifizetődő lehet, ha a sok ivós játék alatt olyan dolgokat is megtettél, amiket józanul biztos nem mertél volna.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre

7 / 7 Tipp

Az ivós játékok nagyon jópofák, de érdemes egy határt tartani bennük. Vagyis tudd, hogy mennyit bírsz.


Egyrészről elég kiábrándító, amikor egy buli közepén éppen azzal vagy elfoglalva, hogy a nagy fehér kerámiát ölelgeted, és a gyomrod tartalmától megválsz.

Másrészt, ha annyira eldurvul a helyzet, akkor esetleg olyan dolgokat is bevállalsz, amiket nem kellene. Nem arról van szó, hogy hülyét csinálsz magadból, hiszen éppen ez lenne a cél, és ez inkább vicces, mint ciki, hanem arról, amikor elveszíted a korlátokat.

A pia ugyanis nem csak jókedvet csinál, hanem oldja a gátlásokat is, ami rossz esetben a párod elvesztéséhez is vezethet, esetleg elkapsz valamit, amivel azután járkálhatsz az orvoshoz.

Hirdetés
Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás

HOZZÁSZÓLÁSOK


KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK

Hirdetés
Kalózbarlang, szerelemből – riport a kincsvadász kalandról

Kalózbarlang, szerelemből – riport a kincsvadász kalandról

Törékeny, csinos fiatal lány fogad talpig kalóz jelmezben: ő Rimóczi Kata, a
Kalózbarlang ötletgazdája és megálmodója, aki a tavalyi indulástól főként egyedül vitte a prímet, de hamarosan egy társsal bővíti a projektet. Hat room escape-játékot jártam eddig végig, de ő az első női alapító, így kissé megnyugszom, hogy ezúttal – kivételesen – csupacsaj-csapattal érkeztem a játéktesztre...
 • Élményeket gyűjtenek, osztanak meg hat éve (1. rész)

  Élményeket gyűjtenek, osztanak meg hat éve (1. rész)

  Több mint egy féléve lettem figyelmes az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Otherworld Élménymagazinra (OW). Játékkritikáikban nem száraz véleményeket fogalmaztak meg a magazin munkatársai, hanem lazán, szókimondóan, humorosan közelítették meg a témákat.
 • Élményeket gyűjtenek, osztanak meg hat éve (2. rész)

  Élményeket gyűjtenek, osztanak meg hat éve (2. rész)

  A méltán közkedvelt Otherworld magazin idén lett hatéves. A kritikusai – akikkel az együttműködésem immár több mint féléve töretlen – alkalmanként interjút adnak egy-néhány alkotásról, tudnivalókkal, élménybeszámolókkal ellátva azon olvasóinkat, akik szórakozás- és kikapcsolódásképpen szívesen merülnek el a játékok világában. A születésnap apropóján beszélgettem a magazin főszerkesztőjével, Branyiczky Zoltánnal (Zolyval) és további két munkatársával, Snajder Mihállyal (Sassal), valamint Veress Attilával (Shirinnel). Ha kíváncsi vagy az interjúsorozat első részére, először olvasd el azt, az alábbiakban a második rész olvasható.
 • Élményeket gyűjtenek, osztanak meg hat éve (3. rész)

  Élményeket gyűjtenek, osztanak meg hat éve (3. rész)

  A méltán közkedvelt Otherworld magazin idén lett hatéves. A kritikusai – akikkel az együttműködésem immár több mint féléve töretlen – alkalmanként interjút adnak egy-néhány alkotásról, tudnivalókkal, élménybeszámolókkal ellátva azon olvasóinkat, akik szórakozás- és kikapcsolódásképpen szívesen merülnek el a játékok világában. A születésnap apropóján beszélgettem a magazin főszerkesztőjével, Branyiczky Zoltánnal (Zolyval) és további két munkatársával, Snajder Mihállyal (Sassal), valamint Veress Attilával (Shirinnel). Ha kíváncsi vagy az interjúsorozat első, illetve második részére, olvasd el bátran, az alábbiakban az utolsó rész olvasható.

 • Nextgen: Játékokra várva (1. rész)

  Nextgen: Játékokra várva (1. rész)

  Elkezdődött az új éra, ami a konzolokat illeti, vagyis a Nextgen kora. De mit is jelent ez? Branyiczky Zoltán (Zoly), a méltán népszerű Otherworld.hu élménymagazin társtulajdonosa és főszerkesztője válaszol erre a kérdésre és még sok másikra is.
 • Nextgen: Játékokra várva (2. rész)

  Nextgen: Játékokra várva (2. rész)

  Megkezdődött a Nextgen kora. Kiadták a két erős konzolt, a PlayStation 4-et és az Xbox One-t, de mi a helyzet a játékokkal? Az Otherworld.hu élménymagazin társtulajdonosa és főszerkesztője, Branyiczky Zoltán (Zoly) a korábbi részben elmondta, a platformgyártók piacra dobták a saját rendszerűket és az ahhoz tartozó játékcímeket. De hol a többi? Mikor jelennek meg?
 • Melyik 2013 legjobb akció-, verseny-, stratégiai és szerepjátéka?

  Melyik 2013 legjobb akció-, verseny-, stratégiai és szerepjátéka?

  Branyiczky Zoltán (Zoly) és csapata, az OtherWorld Élménymagazin nemrégiben elkészített egy listát a 2013-as játékfelhozatalról, és kategóriánként szavazásra bocsátotta a tavalyi címeket. Dönthetett a közönség, de szakmai szemmel, illetve a sokéves játéktapasztalattal rendelkező népszerű szerkesztőgárda is kiválasztotta a műfajok legjobbjait. Az alábbiakban megtudhatjátok, hogy lövöldözős, akció-kaland, verseny, Indie, stratégia és RPG kategóriában a szavazók mely játékokra tették le a voksukat, illetve az OtherWorld melyik alkotást emelte ki a többi jelölt közül.
 • Melyik 2013 legjobb történetű, látványvilágú és magyar játéka?

  Melyik 2013 legjobb történetű, látványvilágú és magyar játéka?

  Kíváncsi vagy, hogy a tavalyi játékok közül melyik volt a leglátványosabb a közönség és az OtherWorld Élménymagazin döntése alapján? Esetleg az érdekelne, hogy sztori alapján mely cím győzedelmeskedett, maga mögé utasítva versenytársait? Mindezeket megtudhatod az alábbiakban, mint ahogyan azt is, magyar játékfronton mely alkotás végzett az első helyen. MMO, ingyenes és multiplayer kategóriában is kiválasztották a legjobbat a „gamerek”, illetve Branyiczky Zoltán (Zoly) és csapata, habár nem mindig egyezett a „nép” és szerkesztőség véleménye.
 • Melyik 2013 legrosszabb játéka?

  Melyik 2013 legrosszabb játéka?

  Sorozatunk mostani részében a legrosszabb játékot keresték az OtherWorld Élménymagazin szerkesztői, illetve azt is, amelyik a legnagyobb csalódást okozta a „törékeny szívű gamereknek”. Emellett a fiúk zene és színészi teljesítmény szempontjából sem voltak restek kiválasztani a legjobbat, valamint a stúdiók közül azt az egyet, amely szerintük a legeredményesebb volt 2013-ban. „Na persze”, hogy az utóbbi döntésükkel nem értettek egyet a szavazók…