Jó csapatjátékos vagy? Most megtudhatod, mi kell ahhoz, hogy azzá válj!

írta SMR 8 794 views0

Az álláshirdetésekben gyakran olvashatjuk, hogy az ideális jelölt jó csapatjátékos, tehát olyan embert keresnek, aki csapatban is tud dogozni, illetve jól tud működni közösségi szinten is. A felvételi eljárás során ennek a meglétét is szívesen tesztelik, ehhez több jelentkezőt egyszerre hívnak meg, majd csoportos, közösen megoldandó feladatokat adnak nekik, hogy meg tudják nézni, ki hogyan működik csapatban. Felmerül a kérdés: pontosan mit jelent az, hogy valaki jó csapatjátékos? Milyen jellemvonásokkal rendelkezik az, aki csoportban is sikeresen tud dolgozni, és mi különbözteti meg ezeket az embereket a magányos farkasoktól?

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Jó csapatjátékos vagy? Most megtudhatod, mi kell ahhoz, hogy azzá válj!Alkalmazkodó

A csapatjátékos egyig legfontosabb tulajdonsága az, hogy remek az alkalmazkodóképessége. Bármilyen helyzethez és bármilyen emberekhez könnyen tud alkalmazkodni, ami nem jelenti azt, hogy feladja a személyiségét, hanem könnyen össze tudja hangolni azt a másikéval, az egyéni céljait és a viselkedését több munkatársáéval.

Feltalálja magát új és váratlan helyzetekben, könnyebben ki tud lépni a komfortzónájából, és ezt nem úgy éli meg, hogy választania kellene saját és mások érdekei között.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!