Jó csapatjátékos vagy? Most megtudhatod, mi kell ahhoz, hogy azzá válj!

írta SMR 16 251 views0

Az álláshirdetésekben gyakran olvashatjuk, hogy az ideális jelölt jó csapatjátékos, tehát olyan embert keresnek, aki csapatban is tud dogozni, illetve jól tud működni közösségi szinten is. A felvételi eljárás során ennek a meglétét is szívesen tesztelik, ehhez több jelentkezőt egyszerre hívnak meg, majd csoportos, közösen megoldandó feladatokat adnak nekik, hogy meg tudják nézni, ki hogyan működik csapatban. Felmerül a kérdés: pontosan mit jelent az, hogy valaki jó csapatjátékos? Milyen jellemvonásokkal rendelkezik az, aki csoportban is sikeresen tud dolgozni, és mi különbözteti meg ezeket az embereket a magányos farkasoktól?

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Jó csapatjátékos vagy? Most megtudhatod, mi kell ahhoz, hogy azzá válj!Magabiztos

A jó csapatjátékos magabiztos, éppen ezért tud alkalmazkodni vagy kilépni a komfortzónájából, mert a biztos pontokat elhagyva sem válik bizonytalanná. Nem a körülmények, hanem valamilyen belső erő adja neki a stabilitást.

A magabiztosság azért is fontos a csapatjáték szempontjából, mert egy megfelelő önértékeléssel rendelkező ember kevésbé fog félni attól, hogy a csapattársai miatt háttérbe szorul, kevésbé lesz irigy és féltékeny a többiekre, és ez segíti őt abban, hogy könnyebben, félelmek nélkül együtt tudjon működni másokkal.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!