Kim Ojo nem érzi jól magát Újpesten – ha itt sem tud gólt szerezni, hol akar?

írta Henrik L. 629 views0

Komoly erősítésnek tartották a lila-fehérek a 26 éves nigériai csatárt, aki kölcsönbe érkezett Újpestre, azonban Kim Ojo eddig egyetlen bajnoki gólt sem szerzett, és a minap jelezte a vezetőségnek, hogy nem érzi jól magát a klubnál.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Mikor hallottam a hírt, hogy a híresen nagy „gólvágó”, Kim Ojo jelezte Gyarmati Eszter ügyvezetőnek, hogy nem érzi jól magát Újpesten, görcsbe rándult az öklöm. Hát mit képzel…?

Eredeti klubja, a Genk pont azért adta kölcsön Magyarországra, mert abban a három évben, amit a belga csapatnál töltött, mindössze egy bajnoki gólt tudott összehozni, és a legtöbbször a kezdőbe sem tudta beverekedni magát. Pedig testi adottságai kiválóak: 192 centiméter magas, 82 kilogrammot nyom, „elvileg” ő a tökéletes erőcsatár, és az interneten fellelhető összeállítások alapján a képességeivel sincs gond.

Ezt is olvasd el (kattints)! Ő a Dunaújváros megmentője

Az utolsó jó idénye 2012-ben volt

Ojo 2011-ben 15, egy évvel később pedig 11 bajnoki gólt lőtt a norvég Brann játékosaként, ami jó ajánlólevélnek számított, és a Genk le is csapott az akkor még csak 23 esztendős tehetségre és nem sajnált 1,2 millió eurót kiadni érte. A nigériai támadó azonban Belgiumban nem sokszor került a tűz közelébe, sokszor sérüléssel bajlódott, és a jelek szerint a vezetőedző úgy gondolta, van nála jobb formában lévő támadó is a keretben, a lényeg az, hogy két és fél év vergődés és szenvedés után Újpesten kötött ki, ahol már az első meccsén összeszedett egy közepesen komoly sérülést, ami miatt hosszú hetekre kidőlt.

Nebojsa Vignjevic vezetőedző végig bízott benne és lehetőséget adott neki

Az Újpest már a szezon kezdete óta csatárgondokkal küzd, hiszen Kabát Péter szinte egész évben sérüléssel bajlódik, ráadásul 37 évesen már nem lehet azt várni tőle, hogy megváltja a világot. Suljic inkább támadó középpályás, Ahmeti és Perovic elképesztően rutintalan, Bavon Tshibuabua pedig egyszer sem tudta beverekedni magát a kezdőbe, pedig a tavalyi szezonban 5 bajnoki gólig jutott.

Szóval volt gond bőven az idény kezdetekor, és Vignjevic mester nagyon bízott benne, hogy a kölcsönbe érkezett Kim Ojo megoldja a problémákat. Ezért amint felépült a nigériai futballista, szinte egyből a kezdőbe találta magát.

A hozzáállásával nem is volt gond, küzdött, hajtott a mérkőzéseken, de a kapu előtt rendre rossz döntést hozott, vagy egyszerűen csak mellédurrantott. Hatalmas pech, hogy egy Kecskemét elleni, 2-0-ra elveszített mérkőzésen véletlenül a saját hálójába juttatta a labdát, tehát tulajdonképpen nem is mondhatjuk azt, hogy nincs gólja az NB I-ben.

Ojo mindössze két kupameccsen talált be az ellenfelek kapujába, és mindkétszer másodosztályú rivális ellen (Ajka, Gyirmót). 

Nem érzi jól magát Újpesten? Kamu duma, Ojo feladta a küzdelmet

El tudom képzelni, hogy Vignjevic vezetőedző és a drukkerek mennyire csalódottak most, hogy a nigériai csatár bejelentette, nem érzi jól magát a klubnál. Tette mindezt a Fradi elleni létfontosságú mérkőzés előtt, amelyen egy esetleges góllal visszanyerhette volna az önbizalmát, másrészt a drukkerek örökre a szívükbe zárták volna.

Kim Ojo nem Újpesten érzi rosszul magát, hanem a saját bőrében. Nem volt elég türelmes magával szemben, nem volt elég lelkiereje ahhoz, hogy átvészelje a kezdeti nehéz időszakot, és a fogát összeszorítva küzdjön azért, hogy minél jobban összeszokjon társaival, és végre megszerezze első gólját, ami gyógyír lett volna minden bajára.

A csatár inkább a leggyávább és legszánalmasabb utat választotta, kijelentése miatt gyaníthatóan a nyáron véget ér az újpesti, valamint magyarországi szerepvállalása. A vasárnapi meccs utolsó szakaszában egyébként pályára küldte őt edzője a zöld-fehérek ellen, sőt majdnem gólt is fejelt, de csapata végül 2-0-ra kikapott az Üllői úton.

Karriergyilkos megnyilvánulás

Vajon azzal számolt-e Ojo, hogy az ügyvezetőnek tett kijelentése milyen üzenetet hordoz magában, mit fognak gondolni a Genknél?

Direkt azért küldték ide, a belga élvonal színvonalánál jóval gyengébb NB I-be, hogy gólokat lőjön, és visszaszerezze önbizalmát, valamint formáját. Ehelyett ő kilenc góltalan bajnoki után kijelenti, hogy nem érzi jól magát.

Erre mondom én azt, hogy amatőr. A profizmus olyan messze van tőle, mint Makó Jeruzsálemtől. Kim Ojo kiemelkedő csatára lehetett volna a magyar bajnokságnak, ehelyett azonban azon idegenlégiósok listáját fogja gyarapítani, akik szép reményekkel érkeztek hazánkba, aztán dicstelenül távoztak, és hamarosan senki sem fog emlékezni a nevükre.

Az meg legyen az ő baja, hogy ezzel a döntésével saját magának ártott a legtöbbet, mert ezek után meg lennék lepődve, ha bármelyik nyugat-európai klubvezető komoly potenciált látna benne…

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!