Kirúgtak? Nyugi! – Az elbocsátástól az állásinterjúig (1. rész)

írta Ladányi Norbert 1 577 views0

Mit tehetünk magunkért, ha elvesztettük az állásunkat? Ha nem akarjuk, hogy az őrületbe kergessen a bizonytalanság? Mi a jó hozzáállás ilyenkor, hogy fel tudjunk állni, szembenézni a félelmünkkel, majd ismét ringbe menni egy újabb állásért, lehetőségért? Többek között ezekre a kérdésekre kerestem a válaszokat, amikor a minap BÉNI JÓZSEF SÁNDOR klinikai szakpszichológussal beszélgettem. Akárcsak a korábbiakban, más, lelki témákkal kapcsolatban, ezúttal is számos hasznos tanácsot adott.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

„Prológus”

„Prológus”

Mit tehetünk, és milyen érzésektől, érzelem-megnyilvánulásoktól óvakodjunk, amikor közlik velünk a rossz hírt? – a következőkben erről lesz szó.

Többrészes sorozatunkban a további részekben választ keresünk arra is, mit tehetnek értünk a családtagok, a barátok, hogyan kezeljük a munkanélküliség okozta konfliktusokat, illetve mi a lelki megoldás, a gyógyír a hatalmas pofonra, ha netán egy családfenntartó alól húzzák ki a széket.

Nemcsak állást veszítünk el, hanem barátokat, ismeretségeket is, de ezek nem kell így történjenek, már csak a lehetőségeink bővítése miatt sem. A sorozat végén pedig választ kapunk arra is, milyen maradandó lelki következményei lehetnek, ha egy ilyen problémával szembesülünk.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!