2015. március 3., kedd, Kornélia névnapja.
Lájkold a Men.hu Facebook oldalát is:

Kutya vagy macska?

Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 7 Hely

Nos igen, mint minden esetben, amikor állatban gondolkozunk, először is el kell dönteni, hogy van-e elég helyünk.


Ez viszont abból a szempontból másodlagos, hogy macskát vagy kutyát szeretnénk-e tartani.

Hiszen a méreteikben óriási eltérés lehet, ezért mindenki megtalálhatja a neki megfelelő kis állatot.
Következő lap »
Társ

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 7 Társ

Ha a magányodat szeretnéd egy kicsit enyhíteni, és ezért gondolkozol, hogy macskát vagy kutyát válassz, akkor megint csak mindegy, mi mellett döntesz.


Hiszen mindkét esetben rengeteg szeretetet és rajongást fogsz kapni, annak ellenére, hogy sokan úgy gondolják, a macska számára nem fontos a gazdi.

Pedig mindkét faj örömmel szalad eléd, amikor megjössz, és persze az esti tévézés is csak úgy az igazi, ha melletted, vagy az öledben tölthetik az időt.
Következő lap »
Hűség

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 7 Hűség

Az igaz, hogy a macska nagyon ragaszkodik a helyhez, míg a kutya mobilisabb, ám ez nem jelent komoly különbséget a hűség szempontjából.


Ha azt szeretnéd, hogy az állatod mindenhova elkísérjen, vagy sokat költözöl, akkor mindenképpen a kutya az ideális, ám ha ez nem szempont, akkor a macskával is ugyanolyan szoros lehet a kapcsolatod.
Következő lap »
Mozgás

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 7 Mozgás

Itt már alapvető különbségek vannak a két állatnál. A macska nagyon jól elvan a lakásban, vagy akár a kertben is, egyedül, mindenféle különösebb törődés nélkül. Bejön, ha éhes, kimegy, ha unatkozik.


A kutya egészen más tészta.

Még ha kertben is van tartva, akkor is kell neki, hogy időről időre sétálni vidd. Ez akkor is igaz, ha egészen kistestű az állat. Kellenek az új élmények és a környezetváltozás.

Ha inkább otthonülő vagy, akkor válaszd a macskát, ha azonban kell egy társ a kirándulásokhoz, vagy hogy legyen, aki reggelente fut veled, akkor a kutyát számodra teremtette a természet.
Következő lap »
Egyedül

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 7 Egyedül

Minden állattal előfordul, hogy egyedül kell hagynod. Ezt a macskák jobban viselik, mivel nem ragaszkodnak annyira a jelenlétedhez.


Ha a kutyát sokáig, akár napokig is magára hagyod, akkor lelki beteg lesz, a macska sem örül neki, de jobban fel tudja dolgozni.

Nagyon jó megoldás lehet, ha beszerzel egy pajtást a jelenlegi állatod mellé, ám azt ne felejtsd el: 2 állat dupla munka, és persze dupla felelősség.
Következő lap »
Kosz

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 7 Kosz

Azok, akik különösen kényesek a lakásuk tisztaságára, jellemzően nem is akarnak állatot tartani. Mert mindegy, hogy macska vagy kutya, kosz mindenképpen lesz.


Ezt lehet valamennyire enyhíteni azzal, ha olyan fajtát választasz, aminek kevésbé hullik a szőre, de teljesen kikerülni nem lehet. Ha nem szőr, akkor felfordulás lesz, egy nagyon játék után. Ez benne van a pakliban.
Következő lap »
Felelősség

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

7 / 7 Felelősség

Nagyon fontos tudni, hogy egy állatot befogadni nem azt jelenti, hogy egy újabb értéktárggyal gyarapodott a gyűjteményed.

Ha egy élőlénnyel megosztani az életedet, az felelősséget is jelent, etetni, mozgatni, szeretni kell a kedvencedet.

Ha nem érzed magad elég felkészültnek, akkor inkább ne vegyél magadhoz kedvencet, mert ha nem kell, és visszaviszed, egy egész világot teszel tönkre az állat lelkében.

Az állatok megszépítik a mindennapokat. Akkor is határtalan szeretetet kapsz tőlük, ha nekik sem volt fényes a napjuk, és semmit nem várnak cserébe.
Kapcsolódó:
5 lényeges tudnivaló, hogy felelős gazdi legyél

Hirdetés
Cimkék: háziállat, kutya, macska
Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás

HOZZÁSZÓLÁSOK


KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK

 • Ezért jó, és ezért káros, ha háziállat van a gyermek közelében

  Ezért jó, és ezért káros, ha háziállat van a gyermek közelében

  Mindmáig nincs egységes vélemény arról, mennyire szerencsés és egészséges, ha a kisgyermekek közelében háziállatot, kutyát vagy macskát tartunk. Jól megfigyelhető, hogy két táborra oszlottak a véleményezők: egyesek nyugodt szívvel voksolnak a háziállattartás mellett, mások pedig megborzadva nézik azokat a képeket és videókat, amiken a csemeték együtt szerepelnek a házi kedvencekkel. De mégis mi a helyes?
 • Mindezt egy életre megtanulod gazdiként

  Mindezt egy életre megtanulod gazdiként

  Nem is gondolnád, mi mindent tanulhatsz egy kutyától...
 • 7 parancs, amire a kutyát feltétlenül meg kell tanítani

  7 parancs, amire a kutyát feltétlenül meg kell tanítani

  Ül, fekszik, igazodik - az alapok mellett például meg kell tanítsuk a kedvencünknek, hogy másoktól ne fogadjon el ételt, hiszen meg is mérgezhetik akár. Lássuk, mi mindent taníthatsz a kutyádnak, amire szükség lesz.
 • 7 módszer, hogy kezeld a félős kutyát

  7 módszer, hogy kezeld a félős kutyát

  Különösen a menhelyi állatokkal fordulhat elő, hogy a korábbi, negatív élményeik hatására tele vannak rettegéssel. Persze az is gyakori eset, hogy az utcán találkozik az ember olyan kutyával, amelyen látszik, tart az emberektől. Mit lehet ilyenkor tenni, hogyan „szelídítheted meg” a félős ebet?
 • Így változtatja meg az életedet egy csodás társ: a kutya

  Így változtatja meg az életedet egy csodás társ: a kutya

  Amíg egy csöpp, aranyos kis szőrgombóc, addig egész biztosan eszedbe sem jut, hogy megváltoztatja az életedet. Pedig így van! Egy kutya rengeteg ad, de ezért kér, főleg időt, és sok-sok türelmet.
 • Ezért jó, ha menhelyről választasz magadnak házi kedvencet

  Ezért jó, ha menhelyről választasz magadnak házi kedvencet

  Eldöntötted, hogy kutyád vagy cicát szeretnél, de még fogalmad sincs, hogyan is találhatnád meg az ideális négylábú társat? Nos, mindenképpen érdemes a menhelyek környékén szétnézni, több okból is…
 • Így vigyázz a kis kedvence(i)dre szilveszterkor!

  Így vigyázz a kis kedvence(i)dre szilveszterkor!

  Bár a szilvesztert az emberek többsége nagyon is élvezi, más a helyzet a kis kedvencekkel, amelyek általában rettegnek a hangos petárdáktól és a tűzijátékoktól. A következőképpen óvd a veszélyektől kedvenceidet.