2014. április 20., vasárnap, Tivadar névnapja.

Kutya vagy macska?

Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 7 Hely

Nos igen, mint minden esetben, amikor állatban gondolkozunk, először is el kell dönteni, hogy van-e elég helyünk.


Ez viszont abból a szempontból másodlagos, hogy macskát vagy kutyát szeretnénk-e tartani.

Hiszen a méreteikben óriási eltérés lehet, ezért mindenki megtalálhatja a neki megfelelő kis állatot.
Következő lap »
Társ

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 7 Társ

Ha a magányodat szeretnéd egy kicsit enyhíteni, és ezért gondolkozol, hogy macskát vagy kutyát válassz, akkor megint csak mindegy, mi mellett döntesz.


Hiszen mindkét esetben rengeteg szeretetet és rajongást fogsz kapni, annak ellenére, hogy sokan úgy gondolják, a macska számára nem fontos a gazdi.

Pedig mindkét faj örömmel szalad eléd, amikor megjössz, és persze az esti tévézés is csak úgy az igazi, ha melletted, vagy az öledben tölthetik az időt.
Következő lap »
Hűség

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 7 Hűség

Az igaz, hogy a macska nagyon ragaszkodik a helyhez, míg a kutya mobilisabb, ám ez nem jelent komoly különbséget a hűség szempontjából.


Ha azt szeretnéd, hogy az állatod mindenhova elkísérjen, vagy sokat költözöl, akkor mindenképpen a kutya az ideális, ám ha ez nem szempont, akkor a macskával is ugyanolyan szoros lehet a kapcsolatod.
Következő lap »
Mozgás

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 7 Mozgás

Itt már alapvető különbségek vannak a két állatnál. A macska nagyon jól elvan a lakásban, vagy akár a kertben is, egyedül, mindenféle különösebb törődés nélkül. Bejön, ha éhes, kimegy, ha unatkozik.


A kutya egészen más tészta.

Még ha kertben is van tartva, akkor is kell neki, hogy időről időre sétálni vidd. Ez akkor is igaz, ha egészen kistestű az állat. Kellenek az új élmények és a környezetváltozás.

Ha inkább otthonülő vagy, akkor válaszd a macskát, ha azonban kell egy társ a kirándulásokhoz, vagy hogy legyen, aki reggelente fut veled, akkor a kutyát számodra teremtette a természet.
Következő lap »
Egyedül

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 7 Egyedül

Minden állattal előfordul, hogy egyedül kell hagynod. Ezt a macskák jobban viselik, mivel nem ragaszkodnak annyira a jelenlétedhez.


Ha a kutyát sokáig, akár napokig is magára hagyod, akkor lelki beteg lesz, a macska sem örül neki, de jobban fel tudja dolgozni.

Nagyon jó megoldás lehet, ha beszerzel egy pajtást a jelenlegi állatod mellé, ám azt ne felejtsd el: 2 állat dupla munka, és persze dupla felelősség.
Következő lap »
Kosz

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 7 Kosz

Azok, akik különösen kényesek a lakásuk tisztaságára, jellemzően nem is akarnak állatot tartani. Mert mindegy, hogy macska vagy kutya, kosz mindenképpen lesz.


Ezt lehet valamennyire enyhíteni azzal, ha olyan fajtát választasz, aminek kevésbé hullik a szőre, de teljesen kikerülni nem lehet. Ha nem szőr, akkor felfordulás lesz, egy nagyon játék után. Ez benne van a pakliban.
Következő lap »
Felelősség

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

7 / 7 Felelősség

Nagyon fontos tudni, hogy egy állatot befogadni nem azt jelenti, hogy egy újabb értéktárggyal gyarapodott a gyűjteményed.

Ha egy élőlénnyel megosztani az életedet, az felelősséget is jelent, etetni, mozgatni, szeretni kell a kedvencedet.

Ha nem érzed magad elég felkészültnek, akkor inkább ne vegyél magadhoz kedvencet, mert ha nem kell, és visszaviszed, egy egész világot teszel tönkre az állat lelkében.

Az állatok megszépítik a mindennapokat. Akkor is határtalan szeretetet kapsz tőlük, ha nekik sem volt fényes a napjuk, és semmit nem várnak cserébe.
Kapcsolódó:
6 tipp, ami segít a korosodó kisállat gondozásában

Hirdetés
Cimkék: háziállat, kutya, macska
Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás

HOZZÁSZÓLÁSOK


KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK

Hirdetés
 • Érdemes kisállatot venni a gyereknek?

  Érdemes kisállatot venni a gyereknek?

  A legtöbb gyerek órákig képes könyörögni azért, hogy egy cuki kisállat gazdája lehessen. A gond csak az, hogy az állattartás komoly felelősséggel jár, amelyre nem minden gyerek érett még. Annak pedig nyilván semmi értelme sincs, hogy a kutya, cica, hörcsög, nyuszi vagy más házi kedvenc után is anyunak és apunak kelljen takarítania, nem is beszélve az egyéb teendőkről. No de honnan tudod, hogy csemetéd elég felelősségteljesen gondolkozik ahhoz, hogy gazdi lehessen?
 • 6 dolog az otthonodban, ami megbetegítheti a kedvencedet

  6 dolog az otthonodban, ami megbetegítheti a kedvencedet

  Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy bármi, ami az otthonunkban van, és a kényelmünket szolgálja, cseppet sem veszélyes. Nos, az embereknél ez általában így is van, de az állatok esetében ez egyáltalán nem így van. Hat dolog, ami megbetegítheti, de akár meg is ölheti a kedvencedet az otthonodban, ha nem vigyázol…
 • 7 lecke, amit a kutyád tanít meg veled

  7 lecke, amit a kutyád tanít meg veled

  Ha gazdi vagy, valószínűleg érteni fogod az alábbi gondolatokat. Ha nincs kutyád, akkor nyilván irigykedni fogsz egy kicsit, és eltűnődsz: nem kellene mégis felhívni azt a menhelyet a helyes kis puli-tacskó keverék kölyök miatt…? Hét lecke, amit a kutyád tanít meg veled.
 • 5 fontos tudnivaló, ha kiskutyát viszel haza

  5 fontos tudnivaló, ha kiskutyát viszel haza

  Új taggal gyarapodott a család, végre egy helyes, vidám kölyökkutyát vihetsz haza. Nyilván nagy az öröm, épp ezért nem szabad megfeledkezni mindarról, ami felelős gazdivá tesz, és a négylábú testi-lelki épségét szavatolja. És persze a cipőidét is, ugye…
 • 7 lépés, hogy teljesen allergénmentessé váljon az otthonod

  7 lépés, hogy teljesen allergénmentessé váljon az otthonod

  Az allergia milliók életét keseríti meg, ráadásul a betegek száma évről évre nő. Állatszőr, poratka, virágpor, ételek, illatanyagok… számos allergén létezik, amelyeknek számát néhány egyszerű tipp segítségével könnyedén minimalizálhatjuk az otthonunkban. Tégy meg ennyit magadért, hiszen fontos, hogy legalább a saját birodalmadban fel tudj töltődni!