2014. április 20., vasárnap, Tivadar névnapja.

Mikor kell elkezdened diétázni?

, 2013. március 16.0 hozzászólás
Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 5 Megalázottnak érzed magadat

Első és legfontosabb jelként a saját lelked figyelmeztetését kell észrevenned.

Ha rosszul érzed magadat, mert alig férsz el a tömegközeledés ülésein, vagy úgy látod, hogy a külsőd miatt nem kaptad meg azt a munkát, ami igazán testre szabott lett volna számodra, akkor bizonyára van min gondolkoznod.

A külsőd akarva, akaratlanul is meghatározza azt, ahogyan az emberek viszonyulnak hozzád és ezáltal azt is befolyásolja, ahogyan te érzed magadat a saját bőrödben.

Következő lap »
Aktív helyett passzívvá váltál

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 5 Aktív helyett passzívvá váltál

Ha nem voltál egész életedben túlsúlyos, akkor még könnyebben megfigyelheted, hogy korábban mennyivel aktívabb voltál, mint amikor már felszökött rád pár kiló.

Jellemző a súlyfelesleggel bíró személyekre, hogy ellustulnak, és ez nem feltétlenül csak azért van így, mert nehezükre esik a mozgás. 

A túlsúlyos emberek korlátokat állítanak önmaguk köré és mivel nincs önbizalmuk, bezárkóznak, passzív életmódot kezdenek el követni.

Ezzel viszont beindul az ördögi kör, hiszen a négy fal között igen keveseknek jut eszükbe, hogy az evésen felül mást is lehetne csinálni.
Következő lap »
Nem akarsz társaságba menni

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 5 Nem akarsz társaságba menni

Az ember alapvetően társas lény, de sok túlsúlyos már annyira rosszul érzi magát a bőrében, hogy inkább kizárja az életéből a társaságot, semmint, hogy újra és újra bántásokkal kelljen szembesülnie.

Ezek a gúnyolások nem feltétlenül jelentenek szóbeli megnyilvánulást, sokszor egy-egy lesajnáló pillantás mindennél többet mond.

Ha nem csupán attól félsz, hogy valaki megjegyzést tesz a súlyodra, hanem egyszerűen gyűlölködve tudsz csak azokra nézni, akik egészségesek és fittek, akkor bizonyára kezdesz megkeseredni.

Következő lap »
Nehezedre esik a minden napi munka

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 5 Nehezedre esik a minden napi munka

Amikor fiatalok és egészségesek vagyunk, csak úgy tombol bennünk az energia.


A túlsúly viszont egyáltalán nem egészséges, tehát amellett, hogy a kor előrehaladtával amúgy is csökken az energiaszinted, azzal ugyancsak számolnod kell, hogy a minden napos tevékenységek is egyre jobban nehezedre esnek majd.

Ilyen lehet pl. az, hogy felcipekedj a másodikra, vagy, hogy gyalog elsétálj a buszmegállóig.
Következő lap »
Egészségügyi problémáid vannak

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 5 Egészségügyi problémáid vannak

A túlsúly komoly egészségügyi kockázatokat hordoz magában, de ha szerencséd van, ezek a problémák a kezdetekben csak intő jelként keletkeznek.

Sokakat első körben elvisz a szívroham, míg mások olyan szerencsések, hogy megússzák az egészet egy figyelmeztető trombózissal. 

Ha a szervezeted megpróbálta felhívni a figyelmedet a bajra, akkor észre kell venned az üzenetét és mindent meg kell tenned azért, hogy visszatérj a jó útra.

Gondolj arra, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan testben éld le, amit utálsz!
Kapcsolódó:
A hízásod 6 rejtélyes oka

Hirdetés
Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás

HOZZÁSZÓLÁSOK


KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK

Hirdetés
 • Mikor hizlal a vacsora?

  Mikor hizlal a vacsora?

  Sokan választják a diéta azon formáját, mely csupán egy szabályt ír elő: este öt vagy hat után már nem ehetünk semmit. Vajon miért hatásos ez a módszer? Vagy hatásos egyáltalán?
 • Ha lefogysz, így változik meg a tested működése

  Ha lefogysz, így változik meg a tested működése

  Sokat hallunk arról, hogy ügyelni kell a testsúlyunkra, különben rengeteg kockázati tényezővel kell szembenéznünk, s egyébként sem túl esztétikus 20-30 kilóval több zsírt cipelni, mint az ildomos lenne. De milyen előnyei vannak a fogyásnak? Hogyan változik meg a tested a hatására?
 • Hogyan kerülheted el a karácsonyi elhízást?

  Hogyan kerülheted el a karácsonyi elhízást?

  A karácsonyi elhízás sokak problémája, pedig nem kellene, hogy így legyen. Az ünnepeknek nem szabad azzal zárulniuk, hogy plusz 3-4 kilóval gyarapodsz, mert ha ez hozzácsapódik az átlaghoz, néhány év elteltével katasztrofális lehet a túlsúlyod.
 • Szokj le a cigiről, de ne hízz el!

  Szokj le a cigiről, de ne hízz el!

  Szerencsére egyre többen szembesülnek a dohányzás káros hatásaival, ezért igyekeznek a legkülönfélébb praktikákkal megszabadulni a mérgező rudacskáktól. Sokan azonban tartanak attól, hogy elhíznak, de ennek szerencsére nem kell így lennie.
 • A sörtől a videójátékokig – rossz szokások, amelyek valójában a hasznodra is lehetnek I.

  A sörtől a videójátékokig – rossz szokások, amelyek valójában a hasznodra is lehetnek I.

  Nem szeretem a bűntudatkeltő propagandákat, amelyek szerint szinte minden árt, ami élvezetet okoz. Nem, ez valójában óriási tévedés: még a legártalmasabbnak hitt élvezeti cikkeknek is számos jótékony hatásuk van. A kérdés az, hogy képesek vagyunk-e ezekkel élni, s ennek a kulcsa bizony a helyes arányok eltalálásában, vagyis a mértékletességben rejlik…
 • Színes tányér és víz – 14 tipp, hogy éhezés nélkül kevesebbet egyél I.

  Színes tányér és víz – 14 tipp, hogy éhezés nélkül kevesebbet egyél I.

  Fogyókúra, testépítés vagy szálkásítás idején elengedhetetlen, hogy odafigyelj rá, mennyit eszel. Persze, akkor sem árt észnél lenned az adagok méretét illetően, ha egyszerűen szeretnéd megőrizni az egészséged. A porciókontroll szerencsére nem azt jelenti, hogy macskányi falatokat kell enned mindenből. Kétrészes cikksorozatunkból most megtudhatod, hogyan lakhatsz jól kevesebbel, szenvedés nélkül!
 • Leves és forradalmi desszert – 14 tipp, hogy éhezés nélkül kevesebbet egyél II.

  Leves és forradalmi desszert – 14 tipp, hogy éhezés nélkül kevesebbet egyél II.

  Kétrészes cikksorozatunk előző darabjából megtudhattad például, hogy milyen hatással van a tányérod színe és az általad viselt ruha az elfogyasztott adagok méretére. Ezúttal eláruljuk, miért „kötelező” a leves, és miért érdemes tenned egy kört az étkezdében, mielőtt letennéd a voksod egy bizonyos ételre!
 • A 7 legtrendibb edzésmód a kockás hasért

  A 7 legtrendibb edzésmód a kockás hasért

  Bizony, a testmozgásban is vannak divathullámok, éppúgy, mint az öltözködés terén. A hagyományos testépítés, az otthoni torna és a sima kocogás már egyáltalán nem trendi. Itt van viszont helyettük egy csomó izgalmas lehetőség – hidd el, némelyik igencsak meg fog lepni! És mindegyik garantáltan segít elérni a céljaid...