2014. július 26., szombat, Anna, Anikó névnapja.

Mikor kell elkezdened diétázni?

, 2013. március 16.0 hozzászólás
Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre

1 / 5 Megalázottnak érzed magadat

Első és legfontosabb jelként a saját lelked figyelmeztetését kell észrevenned.

Ha rosszul érzed magadat, mert alig férsz el a tömegközeledés ülésein, vagy úgy látod, hogy a külsőd miatt nem kaptad meg azt a munkát, ami igazán testre szabott lett volna számodra, akkor bizonyára van min gondolkoznod.

A külsőd akarva, akaratlanul is meghatározza azt, ahogyan az emberek viszonyulnak hozzád és ezáltal azt is befolyásolja, ahogyan te érzed magadat a saját bőrödben.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre

2 / 5 Aktív helyett passzívvá váltál

Ha nem voltál egész életedben túlsúlyos, akkor még könnyebben megfigyelheted, hogy korábban mennyivel aktívabb voltál, mint amikor már felszökött rád pár kiló.

Jellemző a súlyfelesleggel bíró személyekre, hogy ellustulnak, és ez nem feltétlenül csak azért van így, mert nehezükre esik a mozgás. 

A túlsúlyos emberek korlátokat állítanak önmaguk köré és mivel nincs önbizalmuk, bezárkóznak, passzív életmódot kezdenek el követni.

Ezzel viszont beindul az ördögi kör, hiszen a négy fal között igen keveseknek jut eszükbe, hogy az evésen felül mást is lehetne csinálni.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre

3 / 5 Nem akarsz társaságba menni

Az ember alapvetően társas lény, de sok túlsúlyos már annyira rosszul érzi magát a bőrében, hogy inkább kizárja az életéből a társaságot, semmint, hogy újra és újra bántásokkal kelljen szembesülnie.

Ezek a gúnyolások nem feltétlenül jelentenek szóbeli megnyilvánulást, sokszor egy-egy lesajnáló pillantás mindennél többet mond.

Ha nem csupán attól félsz, hogy valaki megjegyzést tesz a súlyodra, hanem egyszerűen gyűlölködve tudsz csak azokra nézni, akik egészségesek és fittek, akkor bizonyára kezdesz megkeseredni.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre

4 / 5 Nehezedre esik a minden napi munka

Amikor fiatalok és egészségesek vagyunk, csak úgy tombol bennünk az energia.


A túlsúly viszont egyáltalán nem egészséges, tehát amellett, hogy a kor előrehaladtával amúgy is csökken az energiaszinted, azzal ugyancsak számolnod kell, hogy a minden napos tevékenységek is egyre jobban nehezedre esnek majd.

Ilyen lehet pl. az, hogy felcipekedj a másodikra, vagy, hogy gyalog elsétálj a buszmegállóig.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre

5 / 5 Egészségügyi problémáid vannak

A túlsúly komoly egészségügyi kockázatokat hordoz magában, de ha szerencséd van, ezek a problémák a kezdetekben csak intő jelként keletkeznek.

Sokakat első körben elvisz a szívroham, míg mások olyan szerencsések, hogy megússzák az egészet egy figyelmeztető trombózissal. 

Ha a szervezeted megpróbálta felhívni a figyelmedet a bajra, akkor észre kell venned az üzenetét és mindent meg kell tenned azért, hogy visszatérj a jó útra.

Gondolj arra, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan testben éld le, amit utálsz!

Hirdetés
Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás

HOZZÁSZÓLÁSOK


KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK

Hirdetés
 • A hízásod 6 rejtélyes oka

  A hízásod 6 rejtélyes oka

  Egyre többet mutat alattad a mérleg, a nadrágjaid pedig már alig érnek össze? Érthető, hogy felbőszít a dolog – főleg, ha egyébként hatékonynak tűnő lépéseket teszel a formád megőrzésének érdekében. Az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás azonban nem mindenható: léteznek olyan, ritkábban számításba vett tényezők, amelyek keresztülhúzhatják a terveidet…
 • Mikor hizlal a vacsora?

  Mikor hizlal a vacsora?

  Sokan választják a diéta azon formáját, mely csupán egy szabályt ír elő: este öt vagy hat után már nem ehetünk semmit. Vajon miért hatásos ez a módszer? Vagy hatásos egyáltalán?
 • 6 nagyon kínos gond, amit a túlsúly okozhat

  6 nagyon kínos gond, amit a túlsúly okozhat

  A túlsúlyról úgy általában az emberek nem igazán szeretnek beszélni, pláne nem a kínos tünetekről. A különféle rákos megbetegedések, a cukorbaj manapság olyan általános ténynek számít, hogy sokan csak legyintenek az egészre. Más a helyzet azokkal a nagyon kínos és intim tünetekkel, amik azonban tönkretehetik a mindennapokat.
 • Ha lefogysz, így változik meg a tested működése

  Ha lefogysz, így változik meg a tested működése

  Sokat hallunk arról, hogy ügyelni kell a testsúlyunkra, különben rengeteg kockázati tényezővel kell szembenéznünk, s egyébként sem túl esztétikus 20-30 kilóval több zsírt cipelni, mint az ildomos lenne. De milyen előnyei vannak a fogyásnak? Hogyan változik meg a tested a hatására?
 • Szokj le a cigiről, de ne hízz el!

  Szokj le a cigiről, de ne hízz el!

  Szerencsére egyre többen szembesülnek a dohányzás káros hatásaival, ezért igyekeznek a legkülönfélébb praktikákkal megszabadulni a mérgező rudacskáktól. Sokan azonban tartanak attól, hogy elhíznak, de ennek szerencsére nem kell így lennie.
 • Mikor van itt a fogyókúra ideje?

  Mikor van itt a fogyókúra ideje?

  A nagy többség csak húzza, halasztja az egyébként elkerülhetetlent. Te ne várd meg azt az időt, amikor már valóban nagyon nehéz lesz leadni a felesleget, hanem vedd észre az intő jeleket, és kezdj el diétázni!
 • Hogyan győzheted le az ételek utáni sóvárgást?

  Hogyan győzheted le az ételek utáni sóvárgást?

  Diéta, vagy életmódváltás során természetes, hogy sóvárogsz bizonyos ételek után, pláne a kezdeti szakaszban, hiszen ekkortájt úgy tűnik, nagyon sok mindenről le kell mondanod.
 • Színes tányér és víz – 14 tipp, hogy éhezés nélkül kevesebbet egyél I.

  Színes tányér és víz – 14 tipp, hogy éhezés nélkül kevesebbet egyél I.

  Fogyókúra, testépítés vagy szálkásítás idején elengedhetetlen, hogy odafigyelj rá, mennyit eszel. Persze, akkor sem árt észnél lenned az adagok méretét illetően, ha egyszerűen szeretnéd megőrizni az egészséged. A porciókontroll szerencsére nem azt jelenti, hogy macskányi falatokat kell enned mindenből. Kétrészes cikksorozatunkból most megtudhatod, hogyan lakhatsz jól kevesebbel, szenvedés nélkül!