2015. április 26., vasárnap, Ervin névnapja.
Lájkold a Men.hu Facebook oldalát is:

5 figyelmeztetőjel, hogy muszáj diétáznod

, 2015. március 16.0 hozzászólás
Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 5 Megalázottnak érzed magadat

Első és legfontosabb jelként a saját lelked figyelmeztetését kell észrevenned.

Ha rosszul érzed magadat, mert alig férsz el a tömegközeledés ülésein, vagy úgy látod, hogy a külsőd miatt nem kaptad meg azt a munkát, ami igazán testre szabott lett volna számodra, akkor bizonyára van min gondolkoznod.

A külsőd akarva, akaratlanul is meghatározza azt, ahogyan az emberek viszonyulnak hozzád és ezáltal azt is befolyásolja, ahogyan te érzed magadat a saját bőrödben.

Következő lap »
Aktív helyett passzívvá váltál

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 5 Aktív helyett passzívvá váltál

Ha nem voltál egész életedben túlsúlyos, akkor még könnyebben megfigyelheted, hogy korábban mennyivel aktívabb voltál, mint amikor már felszökött rád pár kiló.

Jellemző a súlyfelesleggel bíró személyekre, hogy ellustulnak, és ez nem feltétlenül csak azért van így, mert nehezükre esik a mozgás. 

A túlsúlyos emberek korlátokat állítanak önmaguk köré és mivel nincs önbizalmuk, bezárkóznak, passzív életmódot kezdenek el követni.

Ezzel viszont beindul az ördögi kör, hiszen a négy fal között igen keveseknek jut eszükbe, hogy az evésen felül mást is lehetne csinálni.
Következő lap »
Nem akarsz társaságba menni

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 5 Nem akarsz társaságba menni

Az ember alapvetően társas lény, de sok túlsúlyos már annyira rosszul érzi magát a bőrében, hogy inkább kizárja az életéből a társaságot, semmint, hogy újra és újra bántásokkal kelljen szembesülnie.

Ezek a gúnyolások nem feltétlenül jelentenek szóbeli megnyilvánulást, sokszor egy-egy lesajnáló pillantás mindennél többet mond.

Ha nem csupán attól félsz, hogy valaki megjegyzést tesz a súlyodra, hanem egyszerűen gyűlölködve tudsz csak azokra nézni, akik egészségesek és fittek, akkor bizonyára kezdesz megkeseredni.

Következő lap »
Nehezedre esik a minden napi munka

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 5 Nehezedre esik a minden napi munka

Amikor fiatalok és egészségesek vagyunk, csak úgy tombol bennünk az energia.


A túlsúly viszont egyáltalán nem egészséges, tehát amellett, hogy a kor előrehaladtával amúgy is csökken az energiaszinted, azzal ugyancsak számolnod kell, hogy a minden napos tevékenységek is egyre jobban nehezedre esnek majd.

Ilyen lehet pl. az, hogy felcipekedj a másodikra, vagy, hogy gyalog elsétálj a buszmegállóig.
Következő lap »
Egészségügyi problémáid vannak

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 5 Egészségügyi problémáid vannak

A túlsúly komoly egészségügyi kockázatokat hordoz magában, de ha szerencséd van, ezek a problémák a kezdetekben csak intő jelként keletkeznek.

Sokakat első körben elvisz a szívroham, míg mások olyan szerencsések, hogy megússzák az egészet egy figyelmeztető trombózissal. 

Ha a szervezeted megpróbálta felhívni a figyelmedet a bajra, akkor észre kell venned az üzenetét és mindent meg kell tenned azért, hogy visszatérj a jó útra.

Gondolj arra, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan testben éld le, amit utálsz!
Kapcsolódó:
6 titokzatos ok, amiért hízol

Hirdetés
Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás

HOZZÁSZÓLÁSOK


KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK

 • 6 testi-lelki ok, amiért elhízunk

  6 testi-lelki ok, amiért elhízunk

  Fizikai és pszichikai okokat vettünk számításba, hogy megtudjuk, miért hízunk el.
 • 5 rendkívül pozitív változás, ami a fogyással jár

  5 rendkívül pozitív változás, ami a fogyással jár

  Óriási előnyei vannak a fogyásnak! Olyan változásokon megy keresztül a tested, amelyek hallatán most nyomban diétába kezdesz.
 • 6 rossz fogyókúrás tipp és a valóság

  6 rossz fogyókúrás tipp és a valóság

  Számtalan elmélet kering a helyes táplálkozásról, ám előfordul, hogy abszolút légből kapott, alaptalan tanácsok gyökereznek meg az elmékben. Persze kíváncsiságból sokan kipróbálják ezeket, de egyáltalán nem biztos, hogy tudják, milyen hatással vannak a fura, ellentmondásos módszerek a szervezetükre. Íme, egy kis segítség, hátha sikerül jobban átlátni a terepet.
 • Vacsora: ilyenkor hizlal valójában

  Vacsora: ilyenkor hizlal valójában

  Ismerjük: este már ne együnk semmit, mert hizlal. De vajon hatásos-e, ha diétán vagyunk, és 17-18 óra után valóban nem eszünk?
 • Óriási bunkóságok: Ezt ne mondd senkinek, aki étkezési zavarral küzd I.

  Óriási bunkóságok: Ezt ne mondd senkinek, aki étkezési zavarral küzd I.

  Anorexia nervosa, bulimia, pica, túlevés, érzelmi evés… számtalan étkezési zavar létezik, amely milliók életét keseríti meg. Ha a te szeretteid, illetve ismerőseid között is van olyan, aki ezzel a súlyos fizikai tünetekkel járó mentális betegséggel küzd, ügyelj arra, hogy soha ne vágj a fejéhez olyasmit, amit később nagyon megbánhatsz…
 • Ezért ártalmas a só, ha túlzásba viszed a fogyasztását

  Ezért ártalmas a só, ha túlzásba viszed a fogyasztását

  Sokszor jóval több sót fogyasztunk az ételekkel, mint amennyit kellene. Mutatjuk, mennyire ártalmas, ha túlzásokba esünk.
 • Ezért kell diétáznod: ne játssz az életeddel

  Ezért kell diétáznod: ne játssz az életeddel

  Nem túlzunk, ha azt állítjuk, akár az életedbe is kerülhet, ha nem diétázol. Nézd meg, milyen problémákat idéz elő a túlsúly.
 • 8 remek tipp, hogy egészségesen étkezz a munkahelyeden is

  8 remek tipp, hogy egészségesen étkezz a munkahelyeden is

  A legtöbb ember a munkahelyén ebédel hetente ötször, de sokszor semmi tudatosság nincs ezekben az étkezésekben. Nincs benne rendszer, sokan akkor mennek enni, amikor van egy kis szabadidejük, azt esznek, amit éppen találnak, és ez nagymértékben hozzájárulhat az elhízáshoz is. Néhány apró szabályt betartva viszont a munkahelyi ebédeket az egészségünk szolgálatába lehet állítani.


Lazarus hatás nyereményjáték