2014. november 26., szerda, Virág névnapja.

Mikor kell elkezdened diétázni?

, 2013. március 16.0 hozzászólás
Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 5 Megalázottnak érzed magadat

Első és legfontosabb jelként a saját lelked figyelmeztetését kell észrevenned.

Ha rosszul érzed magadat, mert alig férsz el a tömegközeledés ülésein, vagy úgy látod, hogy a külsőd miatt nem kaptad meg azt a munkát, ami igazán testre szabott lett volna számodra, akkor bizonyára van min gondolkoznod.

A külsőd akarva, akaratlanul is meghatározza azt, ahogyan az emberek viszonyulnak hozzád és ezáltal azt is befolyásolja, ahogyan te érzed magadat a saját bőrödben.

Következő lap »
Aktív helyett passzívvá váltál

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 5 Aktív helyett passzívvá váltál

Ha nem voltál egész életedben túlsúlyos, akkor még könnyebben megfigyelheted, hogy korábban mennyivel aktívabb voltál, mint amikor már felszökött rád pár kiló.

Jellemző a súlyfelesleggel bíró személyekre, hogy ellustulnak, és ez nem feltétlenül csak azért van így, mert nehezükre esik a mozgás. 

A túlsúlyos emberek korlátokat állítanak önmaguk köré és mivel nincs önbizalmuk, bezárkóznak, passzív életmódot kezdenek el követni.

Ezzel viszont beindul az ördögi kör, hiszen a négy fal között igen keveseknek jut eszükbe, hogy az evésen felül mást is lehetne csinálni.
Következő lap »
Nem akarsz társaságba menni

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 5 Nem akarsz társaságba menni

Az ember alapvetően társas lény, de sok túlsúlyos már annyira rosszul érzi magát a bőrében, hogy inkább kizárja az életéből a társaságot, semmint, hogy újra és újra bántásokkal kelljen szembesülnie.

Ezek a gúnyolások nem feltétlenül jelentenek szóbeli megnyilvánulást, sokszor egy-egy lesajnáló pillantás mindennél többet mond.

Ha nem csupán attól félsz, hogy valaki megjegyzést tesz a súlyodra, hanem egyszerűen gyűlölködve tudsz csak azokra nézni, akik egészségesek és fittek, akkor bizonyára kezdesz megkeseredni.

Következő lap »
Nehezedre esik a minden napi munka

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 5 Nehezedre esik a minden napi munka

Amikor fiatalok és egészségesek vagyunk, csak úgy tombol bennünk az energia.


A túlsúly viszont egyáltalán nem egészséges, tehát amellett, hogy a kor előrehaladtával amúgy is csökken az energiaszinted, azzal ugyancsak számolnod kell, hogy a minden napos tevékenységek is egyre jobban nehezedre esnek majd.

Ilyen lehet pl. az, hogy felcipekedj a másodikra, vagy, hogy gyalog elsétálj a buszmegállóig.
Következő lap »
Egészségügyi problémáid vannak

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 5 Egészségügyi problémáid vannak

A túlsúly komoly egészségügyi kockázatokat hordoz magában, de ha szerencséd van, ezek a problémák a kezdetekben csak intő jelként keletkeznek.

Sokakat első körben elvisz a szívroham, míg mások olyan szerencsések, hogy megússzák az egészet egy figyelmeztető trombózissal. 

Ha a szervezeted megpróbálta felhívni a figyelmedet a bajra, akkor észre kell venned az üzenetét és mindent meg kell tenned azért, hogy visszatérj a jó útra.

Gondolj arra, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan testben éld le, amit utálsz!
Kapcsolódó:
Észrevétlen kalóriák, észrevétlen hízás

Hirdetés
Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás

HOZZÁSZÓLÁSOK


KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK

 • Így fogyaszt az alvás

  Így fogyaszt az alvás

  Bár egész biztosan hallottál arról, hogy az alvás fontos része az életünknek, muszáj rá kellő időt fordítani, és hogy érdemes megteremteni a megfelelő körülményeket a valódi pihenéshez. De gondoltad volna, hogy ettől a létfontosságú időtöltéstől még fogyhatsz is? Eláruljuk, miért!
 • A szénhidrátfüggőség nem mítosz

  A szénhidrátfüggőség nem mítosz

  A legtöbbünknek sikerül fogynia, ha kellő mértékű akaraterővel rendelkezünk, és ahhoz sem vagyunk restek, hogy utánajárjunk a legfontosabb teendőknek. Ám akadnak olyanok, akiknek sokkal nehezebb dolguk van, mint a hétköznapi embereknek. Ők azok, akik hormonális problémáktól, genetikai hajlamtól, vagy a leggyakoribb októl, a szénhidrátfüggőségtől szenvednek.
 • 5 társasági helyzet, ami önmagában hizlalhat

  5 társasági helyzet, ami önmagában hizlalhat

  Tudtad, hogy nemcsak a kaja minősége és mennyisége számít, hanem az elfogyasztásának mikéntje is? Összegyűjtöttük, mikor kell különösen odafigyelned a bevitt tápanyagok arányára és összetételére.
 • Így szokj le a cigiről elhízás nélkül

  Így szokj le a cigiről elhízás nélkül

  Manapság olyannyira „karcsúságorientált” a világunk, hogy az egyik nyomós érv, amiért sokan nem teszik le a cigarettát, az az elhízástól való félelem. Itt az ideje, hogy eloszlassuk a tévhiteket, és adjunk nektek néhány tippet az elhízás nélküli leszokáshoz.
 • Elmondom, miért nem fogyókúráztam soha

  Elmondom, miért nem fogyókúráztam soha

  Rengeteg emberrel találkozom, akik aggódnak a pluszkilók miatt. Én mindig is átlagos testalkatú, se nem sovány, se nem telt lány voltam, de Victoria’s Secret modell valószínűleg nem lehetnék. Mi az oka annak, hogy soha nem hajtottam fejet az aktuális trendek előtt, és nem próbáltam meg vékonyabb lenni?
 • 7 ok, amiért nem szabad számolnod a kalóriákat

  7 ok, amiért nem szabad számolnod a kalóriákat

  Rengetegen vannak – különösen a sportolók és a diétázók –, akik szenvedélyes, már-már megszállott módon számolják a kalóriákat. A dietetikusok azonban egyetértenek abban, hogy ez nem csupán haszontalan, hanem kimondottan kártékony szokás is, amiről érdemes mielőbb leszokni. Hogy miért? Rögtön eláruljuk, figyelj…
 • Szex és címke: 6 pofonegyszerű tipp, hogy leadd az úszógumid

  Szex és címke: 6 pofonegyszerű tipp, hogy leadd az úszógumid

  Lássuk azokat az apró trükköket, amelyeknek a segítségével még mindig „fürdőgatyaformába” hozhatod magad!
 • 7 kitűnő ételtipp: minden napra egy a lelki egyensúlyért

  7 kitűnő ételtipp: minden napra egy a lelki egyensúlyért

  Őseink energiai szempontból a hét különböző napjait tartották a legalkalmasabbnak bizonyos tevékenységek elvégzésére, és nem volt ez másként az ételekkel sem: bizonyos táplálékok rezgése ugyanis a népi bölcsesség szerint az egyes napok energetika minőségének kedvez. A modern asztrológiában milliók hisznek abban, hogy ha változtatunk étkezési szokásainkon, az életünk is megváltozik. Próbáld ki te is, veszítenivalód nincs!