2014. december 28., vasárnap, Kamilla névnapja.

Mikor kell elkezdened diétázni?

, 2013. március 16.0 hozzászólás
Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 5 Megalázottnak érzed magadat

Első és legfontosabb jelként a saját lelked figyelmeztetését kell észrevenned.

Ha rosszul érzed magadat, mert alig férsz el a tömegközeledés ülésein, vagy úgy látod, hogy a külsőd miatt nem kaptad meg azt a munkát, ami igazán testre szabott lett volna számodra, akkor bizonyára van min gondolkoznod.

A külsőd akarva, akaratlanul is meghatározza azt, ahogyan az emberek viszonyulnak hozzád és ezáltal azt is befolyásolja, ahogyan te érzed magadat a saját bőrödben.

Következő lap »
Aktív helyett passzívvá váltál

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 5 Aktív helyett passzívvá váltál

Ha nem voltál egész életedben túlsúlyos, akkor még könnyebben megfigyelheted, hogy korábban mennyivel aktívabb voltál, mint amikor már felszökött rád pár kiló.

Jellemző a súlyfelesleggel bíró személyekre, hogy ellustulnak, és ez nem feltétlenül csak azért van így, mert nehezükre esik a mozgás. 

A túlsúlyos emberek korlátokat állítanak önmaguk köré és mivel nincs önbizalmuk, bezárkóznak, passzív életmódot kezdenek el követni.

Ezzel viszont beindul az ördögi kör, hiszen a négy fal között igen keveseknek jut eszükbe, hogy az evésen felül mást is lehetne csinálni.
Következő lap »
Nem akarsz társaságba menni

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 5 Nem akarsz társaságba menni

Az ember alapvetően társas lény, de sok túlsúlyos már annyira rosszul érzi magát a bőrében, hogy inkább kizárja az életéből a társaságot, semmint, hogy újra és újra bántásokkal kelljen szembesülnie.

Ezek a gúnyolások nem feltétlenül jelentenek szóbeli megnyilvánulást, sokszor egy-egy lesajnáló pillantás mindennél többet mond.

Ha nem csupán attól félsz, hogy valaki megjegyzést tesz a súlyodra, hanem egyszerűen gyűlölködve tudsz csak azokra nézni, akik egészségesek és fittek, akkor bizonyára kezdesz megkeseredni.

Következő lap »
Nehezedre esik a minden napi munka

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 5 Nehezedre esik a minden napi munka

Amikor fiatalok és egészségesek vagyunk, csak úgy tombol bennünk az energia.


A túlsúly viszont egyáltalán nem egészséges, tehát amellett, hogy a kor előrehaladtával amúgy is csökken az energiaszinted, azzal ugyancsak számolnod kell, hogy a minden napos tevékenységek is egyre jobban nehezedre esnek majd.

Ilyen lehet pl. az, hogy felcipekedj a másodikra, vagy, hogy gyalog elsétálj a buszmegállóig.
Következő lap »
Egészségügyi problémáid vannak

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 5 Egészségügyi problémáid vannak

A túlsúly komoly egészségügyi kockázatokat hordoz magában, de ha szerencséd van, ezek a problémák a kezdetekben csak intő jelként keletkeznek.

Sokakat első körben elvisz a szívroham, míg mások olyan szerencsések, hogy megússzák az egészet egy figyelmeztető trombózissal. 

Ha a szervezeted megpróbálta felhívni a figyelmedet a bajra, akkor észre kell venned az üzenetét és mindent meg kell tenned azért, hogy visszatérj a jó útra.

Gondolj arra, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan testben éld le, amit utálsz!
Kapcsolódó:
Így fogyaszt az alvás

Hirdetés
Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás

HOZZÁSZÓLÁSOK


KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK

 • A szénhidrátfüggőség nem mítosz

  A szénhidrátfüggőség nem mítosz

  A legtöbbünknek sikerül fogynia, ha kellő mértékű akaraterővel rendelkezünk, és ahhoz sem vagyunk restek, hogy utánajárjunk a legfontosabb teendőknek. Ám akadnak olyanok, akiknek sokkal nehezebb dolguk van, mint a hétköznapi embereknek. Ők azok, akik hormonális problémáktól, genetikai hajlamtól, vagy a leggyakoribb októl, a szénhidrátfüggőségtől szenvednek.
 • 5 társasági helyzet, ami önmagában hizlalhat

  5 társasági helyzet, ami önmagában hizlalhat

  Tudtad, hogy nemcsak a kaja minősége és mennyisége számít, hanem az elfogyasztásának mikéntje is? Összegyűjtöttük, mikor kell különösen odafigyelned a bevitt tápanyagok arányára és összetételére.
 • Így szokj le a cigiről elhízás nélkül

  Így szokj le a cigiről elhízás nélkül

  Manapság olyannyira „karcsúságorientált” a világunk, hogy az egyik nyomós érv, amiért sokan nem teszik le a cigarettát, az az elhízástól való félelem. Itt az ideje, hogy eloszlassuk a tévhiteket, és adjunk nektek néhány tippet az elhízás nélküli leszokáshoz.
 • 7 tuti tanács, hogy ne öt kiló plusszal zárd a karácsonyi szezont

  7 tuti tanács, hogy ne öt kiló plusszal zárd a karácsonyi szezont

  A hízás nemcsak a nőket veszélyezteti a karácsonyi szezonban, hanem mindenki ki van téve a veszélynek nemtől, kortól és családi állapottól függetlenül. Ez az az időszaka az évnek amit általában mindenki pár extrakilóval fejez be, majd ennek következtében az újévi fogadalmai között első helyre teszi azt, hogy le fog fogyni, egészségesen étkezik és rendszeresen eljár az edzőterembe. A pillanatok alatt felszedett pluszkilók sokszor csak keservesen mennek le, ezért jobb a prevenció, mint a januártól induló keserves szénhidrátmegvonás. Néhány egyszerű szabályt betartva idén talán először elérheted, hogy ne pakolj magadra plusz egy réteget a közösségi evés szezonjában.
 • 7 kitűnő ételtipp: minden napra egy a lelki egyensúlyért

  7 kitűnő ételtipp: minden napra egy a lelki egyensúlyért

  Őseink energiai szempontból a hét különböző napjait tartották a legalkalmasabbnak bizonyos tevékenységek elvégzésére, és nem volt ez másként az ételekkel sem: bizonyos táplálékok rezgése ugyanis a népi bölcsesség szerint az egyes napok energetika minőségének kedvez. A modern asztrológiában milliók hisznek abban, hogy ha változtatunk étkezési szokásainkon, az életünk is megváltozik. Próbáld ki te is, veszítenivalód nincs!
 • Hogyan vezesd be az új életmódot?

  Hogyan vezesd be az új életmódot?

  Egyáltalán szükséged van-e rá? Manapság meglehetősen egészségorientált a világunk, ami mindenképpen szerencsés, ám ez sokakat összezavar. Ha változtatnod kell, jó, ha időben felismered, ám az sem mindegy, hogyan vezeted be a megreformált életmódodat.
 • 8 ártatlan tett, amit kerülj, ha beteg vagy

  8 ártatlan tett, amit kerülj, ha beteg vagy

  A változékony időjárás, a váratlan csapadék, a köd és a hűvös szél… mindez az ősszel jár. Csoda, hogy sokan épp ilyenkor esnek ágynak? Nyolc dolog, amit jobb, ha elkerülsz gyengélkedésed óráiban.
 • 7 dolog az otthonodban, ami ekcémát okozhat

  7 dolog az otthonodban, ami ekcémát okozhat

  Az ekcéma a bőr krónikus, gyulladásos, az immunműködés egyensúlyának zavara miatt kialakuló betegsége, amely minden esetben bőrgyógyász szakember figyelmét igényli. Nem minden ekcéma kiváltó oka ugyanaz, ezért teljesen fölösleges egyetlen összetevőt keresned, ha még nem tudod, mi okozza a gondot. Akárhogy is, a friss kutatások szerint bizonyos környezeti hatások csak rontanak a helyzeten: ezeknek az elkerülésére tehát érdemes odafigyelned, ha csak lehet.