2015. március 1., vasárnap, Albin névnapja.
Lájkold a Men.hu Facebook oldalát is:

Mikor kell elkezdened diétázni?

, 2013. március 16.0 hozzászólás
Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 5 Megalázottnak érzed magadat

Első és legfontosabb jelként a saját lelked figyelmeztetését kell észrevenned.

Ha rosszul érzed magadat, mert alig férsz el a tömegközeledés ülésein, vagy úgy látod, hogy a külsőd miatt nem kaptad meg azt a munkát, ami igazán testre szabott lett volna számodra, akkor bizonyára van min gondolkoznod.

A külsőd akarva, akaratlanul is meghatározza azt, ahogyan az emberek viszonyulnak hozzád és ezáltal azt is befolyásolja, ahogyan te érzed magadat a saját bőrödben.

Következő lap »
Aktív helyett passzívvá váltál

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 5 Aktív helyett passzívvá váltál

Ha nem voltál egész életedben túlsúlyos, akkor még könnyebben megfigyelheted, hogy korábban mennyivel aktívabb voltál, mint amikor már felszökött rád pár kiló.

Jellemző a súlyfelesleggel bíró személyekre, hogy ellustulnak, és ez nem feltétlenül csak azért van így, mert nehezükre esik a mozgás. 

A túlsúlyos emberek korlátokat állítanak önmaguk köré és mivel nincs önbizalmuk, bezárkóznak, passzív életmódot kezdenek el követni.

Ezzel viszont beindul az ördögi kör, hiszen a négy fal között igen keveseknek jut eszükbe, hogy az evésen felül mást is lehetne csinálni.
Következő lap »
Nem akarsz társaságba menni

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 5 Nem akarsz társaságba menni

Az ember alapvetően társas lény, de sok túlsúlyos már annyira rosszul érzi magát a bőrében, hogy inkább kizárja az életéből a társaságot, semmint, hogy újra és újra bántásokkal kelljen szembesülnie.

Ezek a gúnyolások nem feltétlenül jelentenek szóbeli megnyilvánulást, sokszor egy-egy lesajnáló pillantás mindennél többet mond.

Ha nem csupán attól félsz, hogy valaki megjegyzést tesz a súlyodra, hanem egyszerűen gyűlölködve tudsz csak azokra nézni, akik egészségesek és fittek, akkor bizonyára kezdesz megkeseredni.

Következő lap »
Nehezedre esik a minden napi munka

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 5 Nehezedre esik a minden napi munka

Amikor fiatalok és egészségesek vagyunk, csak úgy tombol bennünk az energia.


A túlsúly viszont egyáltalán nem egészséges, tehát amellett, hogy a kor előrehaladtával amúgy is csökken az energiaszinted, azzal ugyancsak számolnod kell, hogy a minden napos tevékenységek is egyre jobban nehezedre esnek majd.

Ilyen lehet pl. az, hogy felcipekedj a másodikra, vagy, hogy gyalog elsétálj a buszmegállóig.
Következő lap »
Egészségügyi problémáid vannak

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 5 Egészségügyi problémáid vannak

A túlsúly komoly egészségügyi kockázatokat hordoz magában, de ha szerencséd van, ezek a problémák a kezdetekben csak intő jelként keletkeznek.

Sokakat első körben elvisz a szívroham, míg mások olyan szerencsések, hogy megússzák az egészet egy figyelmeztető trombózissal. 

Ha a szervezeted megpróbálta felhívni a figyelmedet a bajra, akkor észre kell venned az üzenetét és mindent meg kell tenned azért, hogy visszatérj a jó útra.

Gondolj arra, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan testben éld le, amit utálsz!
Kapcsolódó:
6 rossz fogyókúrás tipp és a valóság

Hirdetés
Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás

HOZZÁSZÓLÁSOK


KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK

 • Ezért kell diétáznod: ne játssz az életeddel

  Ezért kell diétáznod: ne játssz az életeddel

  Nem túlzunk, ha azt állítjuk, akár az életedbe is kerülhet, ha nem diétázol. Nézd meg, milyen problémákat idéz elő a túlsúly.
 • 7 tuti tanács, hogy ne öt kiló plusszal zárd a karácsonyi szezont

  7 tuti tanács, hogy ne öt kiló plusszal zárd a karácsonyi szezont

  A hízás nemcsak a nőket veszélyezteti a karácsonyi szezonban, hanem mindenki ki van téve a veszélynek nemtől, kortól és családi állapottól függetlenül. Ez az az időszaka az évnek amit általában mindenki pár extrakilóval fejez be, majd ennek következtében az újévi fogadalmai között első helyre teszi azt, hogy le fog fogyni, egészségesen étkezik és rendszeresen eljár az edzőterembe. A pillanatok alatt felszedett pluszkilók sokszor csak keservesen mennek le, ezért jobb a prevenció, mint a januártól induló keserves szénhidrátmegvonás. Néhány egyszerű szabályt betartva idén talán először elérheted, hogy ne pakolj magadra plusz egy réteget a közösségi evés szezonjában.
 • 8 remek tipp, hogy egészségesen étkezz a munkahelyeden is

  8 remek tipp, hogy egészségesen étkezz a munkahelyeden is

  A legtöbb ember a munkahelyén ebédel hetente ötször, de sokszor semmi tudatosság nincs ezekben az étkezésekben. Nincs benne rendszer, sokan akkor mennek enni, amikor van egy kis szabadidejük, azt esznek, amit éppen találnak, és ez nagymértékben hozzájárulhat az elhízáshoz is. Néhány apró szabályt betartva viszont a munkahelyi ebédeket az egészségünk szolgálatába lehet állítani.
 • Ezeket a diétás tévhiteket sok férfi elhiszi

  Ezeket a diétás tévhiteket sok férfi elhiszi

  A következő tévhitek rádöbbenthetnek arra, hogy valamit igen-igen rosszul csinálsz, ami a táplálkozásodat illeti. Hisz nemhogy fogynál, inkább hízol, pedig meg vagy győződve, hogy a te diétád a legjobb, vagy hiszel valamiben, ami viszont nem igaz fogyókúra terén...
 • Így működik a kalóriaszámlálós diéta

  Így működik a kalóriaszámlálós diéta

  Nem sokan választják a diéta alapjául a kalóriaszámlálós módszert, ugyanis meglehetősen macerás tud lenni ez a lehetőség. Kezdeti bonyolultsága ellenére azonban már számtalan embernél bizonyította hatékonyságát.
 • 7 kitűnő ételtipp: minden napra egy a lelki egyensúlyért

  7 kitűnő ételtipp: minden napra egy a lelki egyensúlyért

  Őseink energiai szempontból a hét különböző napjait tartották a legalkalmasabbnak bizonyos tevékenységek elvégzésére, és nem volt ez másként az ételekkel sem: bizonyos táplálékok rezgése ugyanis a népi bölcsesség szerint az egyes napok energetika minőségének kedvez. A modern asztrológiában milliók hisznek abban, hogy ha változtatunk étkezési szokásainkon, az életünk is megváltozik. Próbáld ki te is, veszítenivalód nincs!
 • 5 könnyen betartható diétás tipp, és tuti lefogysz

  5 könnyen betartható diétás tipp, és tuti lefogysz

  Rengetegen fogadják meg újév beköszöntével, hogy leadnak néhány extra kilót, vagy akár teljesen megreformálják az életüket. De hogyan tudsz változtatni anélkül, hogy mindenáron görcsösen kellene követned egy étrendet.
 • Életveszélyesen koplal a csajod? Ezek az árulkodó jelek lebuktatják

  Életveszélyesen koplal a csajod? Ezek az árulkodó jelek lebuktatják

  A koplalás az egyik legveszélyesebb dolog, amit az ember tehet magával. Sajnos napjainkban meglehetősen gyakori ez a probléma, ami ráadásul esetenként annyira elfajul, hogy az áldozat ismerőseinek, barátainak, családtagjainak kell lépéseket tenniük az orvoslása érdekében.