Mit tegyél, ha nem fizet a főnököd?

írta KJ 1 732 views0

A legjobbakkal is megesik, hogy néha „hiba csúszik a gépezetbe,” és kifizetetlenül marad a számlád az asztalon, de mit tegyél, ha a munkáltatód rendszeresen késik a fizuval? Hogyan fogalmazd meg udvariasan, és mi a következő lépés, ha nem felel az e-mailekre? Válaszok a cikkben!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Lehet, hogy szereted a munkádat, kedveled a kollégákat, és mindenki mást is a munkahelyeden – de ettől még nem lesz étel az asztalodon. Ha a munkáltatód hirtelen nem fizet téged tovább – és közben vagy megígéri, hogy majd kifizet, vagy egyáltalán nem magyarázza meg, mi történt –, akkor jó ha ismered a jogaidat.

Mit tegyél, ha nem fizet a főnököd?

Minderről egy munkajogi oldal a következőket osztja meg olvasóival:

A munkabér védelmének garanciális szabályaként a Munka Törvénykönyve előírja, hogy a munkabért a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig ki kell fizetni. Ettől a szabálytól a felek megállapodásukban, illetve a kollektív szerződés csak a munkavállaló javára térhetnek el. Amennyiben a munkabér teljesítése a munkavállaló fizetési számlájára utalással történik, a törvény azt is előírja, hogy a munkáltatónak úgy kell eljárni, hogy a munkavállaló a munkabérével a bérfizetési napon rendelkezhessen.

Tehát a fenti intézkedések alapvetően óvják a jogodat arra, hogy megkapd az elvégzett munkáért a fizetésedet. De mit tegyél, ha nem kaptad kézhez azt, és ha többször is érdeklődtél? A válasz erre a következő:

Nem fizetés esetén a munkavállaló életszerűen a tárgyhó 11. napján nem rohan azonnal a bíróságra, hanem a munkáltatónál, a bérszámfejtési osztályon érdeklődik a késlekedés okáról. Célszerű ezt igazolható módon, tipikusan írásban megtenni, előre gondolva a későbbi bizonyítás szükségére. Ha azonban a teljesítés késedelme elhúzódik, vagy többször ismételten előfordul, a munkavállalóban indokoltan merül fel az igény, hogy a munkabére munkaszerződésben meghatározott, ennek hiányában törvényi határidőben történő teljesítésének érvényt szerezzen.

Mit tegyél, ha nem fizet a főnököd?

Ne felejtsd el tehát, hogy írásban kell érdeklődni, és nem telefonon; ha például a főnököd felhív, hogy „dumáljuk meg a pénzt telón”, akkor érdemes e-mailben való tájékoztatás kérni tőle, lehetőleg az ő e-mail címéről!

A válasz tehát nem olyan egyszerű, hiszen bár kézenfekvő megoldás lenne kilépni, de ha élvezed a munkát a munkahelyeden, akkor nyilván csak annyit szeretnél, hogy végre kifizessenek. Ráadásul az a gyakori válasz sem működik, hogy „fenyegetőzz felmondással/mondj fel/perelj”, hiszen a való életben számolni kell az emberi kapcsolatokkal.

Valószínűleg a munkáltatód sem szeretne folyton fenyegetőző alkalmazottal dolgozni, meg hát aztán hogyan kávézol vele legközelebb szünetben, ha nemrég még fenyegetőztél vele? Az is megeshet, hogy első figyelmeztetésre még fizetett, de legközelebb már nem, vagy csak ismét megtörtént az elmaradozás.

A szituáció ráadásul gyakoribb, mint gondolnád: bármikor megeshet, hogy egy irodai alkalmazott fizetése csúszik, hogy egy gyakornok nem kapja meg a bérét, vagy egy pincér nem kapja kézhez a közösbe tett borravalót. Egyedül azt fontos minden esetben észben tartani, hogy ha a főnököd nem fizette ki az összeget, akkor törvényt sértett.

Ezt is olvasd el (kattints ide)! Munkahelyváltás előtt ezeket kötelező átgondolni: 6 fontos kérdés

Általános szabály, hogy a munkavállaló a munkaviszonyból, illetve a Munka Törvénykönyvéből származó igényét bíróság előtt érvényesítheti.

A feljebb idézett szaklapban ezt teszik még ehhez hozzá:

A munkavállaló tehát keresetet nyújthat be a munkaügyi bírósághoz, hogy elmaradt munkabér iránti igényét, és annak esedékesség napjától számított késedelmi kamatát érvényesítse. Mivel a munkavállaló érvényesít elmaradt munkabér iránti igényt, neki kell bizonyítani, hogy a munkáltató az esedékes munkabérét nem fizette meg. Fizetési számlára utalással teljesítés esetén ennek igazolására megfelelő lehet a bankszámlakivonatok becsatolása. Készpénzben történő fizetés esetén tanúk jöhetnek szóba. Ezzel szemben a munkáltató bizonyíthatja a munkabér megfizetését banki átutalási bizonylattal, vagy átvételi elismervénnyel.

Sok sikert az elmaradt fizetés „behajtásához”, és ne feledd el, a törvény téged is véd!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!