Nézd csak, mi alázza porig a Google Glasst

írta Henrik L. 870 views0

A Vufine egy kiváló felbontású, szemüvegre applikálható kijelző, mely rengeteg termékkel kompatibilis, és az ára is kifejezetten kedvező.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

A feltalálók célja az volt a Vufine-nal, hogy készítsenek egy egyszerűen használható speciális kijelzőt, melyet leginkább ahhoz hasonlíthatnák, amelyet a Tökéletes katona című filmben viselt Jean-Claude Van Damme. A XXI. század embere tele van különböző kütyükkel, legyen az okostelefon, okosóra, lépésszámláló, tablet, laptop, stb. Ez a hordozható kijelző bármelyik termékkel kompatibilis lehet, így a kezünket arra használhatjuk, amire csak szeretnénk, legyen az szövegbevitel, rajzolás, vagy akár egy játék irányítása.

Ezt is olvasd el (kattints)! Az okostelefont ez a csodakütyü válthatja le véglegesen

Fontos megjegyezni, hogy nem egy virtuális szemüvegről van szó, ami teljesen betölti a látóteret. A Vufine egy nagyfelbontású mini kijelző, mely legfeljebb az egyik szemünk látóterét foglalja el, de mivel többféle állásban rögzíthető, úgy is beállíthatjuk, hogy csak akkor lássuk a monitort, ha lefelé pillantunk.

Ez nem kamera, és nem számítógép

A Google Glass-szel ellentétben, mely saját operációs rendszerrel rendelkezik, a Vufine egy viszonylag egyszerű szerkezet, mely azonban kiváló adottságokkal rendelkezik, és mérhetetlenül egyszerűen rögzíthető a szemüvegre. Természetesen nem csak azok használhatják a terméket, akiknek a rossz szeme miatt dioptriás szemüvegre van szüksége, hiszen lehet kapni olyan okulárét is, amelyben sima üveg, vagy plexi van. Persze ráerősíthetnénk egy napszemüvegre is, de akkor alaposan fel kéne tolni a fényerőt és a kontrasztot, emellett a színek is torzulnának.

Vufine

Bármit megjeleníthetünk rajta, méghozzá HD minőségben!

Ahogy a mellékelt GIF animációból is látszik, a Vufine kivetítője még a jobb szem teljes látóteréből is csak egy egészen kicsi részt foglal el. Ennek ellenére 720p-s HD megjelenítésre képes, ami tekintve a termék apró méreteit, szenzációs felbontásnak számít!

Vufine

Összehangolhatjuk például egy GPS-szel, vagy a telefonunk helymeghatározó szoftverével, és úgy kereshetjük fel London nevezetességeit, hogy nem kell folyamatosan elővennünk a zsebünkből a GPS-t, vagy a telefont, hiszen folyamatosan látjuk az útvonalat magunk előtt. A Vufine-t egy Micro HDMI bemenettel látták el, melyhez csatlakoztathatjuk a megjeleníteni kívánt készüléket.

A fejlesztők kifejezetten ajánlják például bicikliseknek, akik egy kamerát a sisakjukra erősítve használhatják például visszapillantó tükörként, de akár egy civil célra szánt drónt is összeköthetünk vele, amelyiken fedélzeti kamera is található, így a távirányító használata közben úgy érezhetjük, mintha mi is a repülő objektum fedélzetén volnánk!

Vufine

A lehetőségek tárháza gyakorlatilag végtelen, a remek felbontásnak köszönhetően szöveget is könnyen olvashatunk vele, így akár sima internetezésre is használhatjuk.

Mágneses csatlakozás, többféle beállítási lehetőség

A mágneses csatlakozás révén bármikor levehetjük vagy feltehetjük a Vufine-t a szemüvegünkre, a lényeg az, hogy először fel kell szerelnünk egy speciális dokkoló-egységet a pápaszem szárára, mely egyáltalán nem zavarja a tulajdonost, még akkor sem, ha a készülék éppen a zsebében van. Csatlakoztatás után eldönthetjük, milyen szögben álljon a kamera, így beállíthatjuk pontosan középre, vagy a szemüveg felső, esetleg alsó részére, attól függően, hogy melyik megoldás kényelmes számunkra.

Vufine

Tizedannyiba kerül, mint a Google Glass

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!