A nyelvtanulás tökegyszerű: 5 szuper tanács

írta SMR 1 607 views0

Ha meg szeretnél tanulni egy idegen nyelvet, akkor adunk néhány hasznos tanácsot, hogyan láss hozzá.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

 Türelem, célok

Türelem, célok

Van az a régi vicc, ami arról szól, hogy megkérdeznek egy egyetemi professzor, mennyi idő megtanulni egy furcsa afrikai nyelvet, mire ő azt válaszolja, hogy három év szükséges. Aztán felteszik ezt a kérdést egy átlagembernek, aki szerint másfél év kell hozzá. Végül egy egyetemistát is megkérdeznek, aki megvonva a vállát azt kérdezi, hogy van-e jegyzet? Van. Akkor egy hét – válaszolja.

A vicc sarkított, de tény, hogy egy diáknak napi rutin a tanulás, fel van pörögve az agya, és csak erre kell koncentrálnia, ezért mindent gyorsabban tud megtanulni.

Aki dolgozik, kénytelen elengedni ezt a hozzáállást, mivel kevesebb ideje van, a tanulási képességei is háttérbe vannak szorítva egy ideje. Ezért a legfontosabb, hogy reális célokat tűzz ki magad elé, ehhez pedig első körben egyeztess egy nyelvtanárral.

Ki kell tűzni célokat, de nem lehet figyelmen kívül hagyni a körülményeket. Gondold át, mennyi időt tudsz hetente a nyelvtanulásra szánni, és ne várj túl sokat magadtól. A nyelvtanulás hosszú folyamat, türelmet és kitartást igényel.

Ezt is olvasd el (kattints)! 5 ok, miért nem haladsz a nyelvtanulással

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!