Országok, amiket ne akarj autóval körbejárni

írta Máth Dávid 1 771 views0

Idegen országban autózni sok nehézséggel járhat. Szokatlan forgalmi helyzetek, rossz minőségű, kitáblázatlan utak, és még sok más idegtépő, váratlan körülmény, ami megnehezíti, hogy átautózzunk egy-egy ismeretlen vidéken. Vannak azonban olyan országok ezen a bolygón, amit nemhogy nehéz, de szinte lehetetlen autóval bejárni.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Kongói Demokratikus Köztársaság

Kongói Demokratikus Köztársaság

Afrika harmadik legnagyobb, egyben a világ második legszegényebb országa nem ismeri azt a szót, hogy közlekedési infrastruktúra – mondhatnánk némi gúnnyal, és nem alaptalanul. A Kongói Demokratikus Köztársaság óriási esőerdőin, és lakatlan tájain ugyanis csak nagyon kevés járható út vezet keresztül, folyóit pedig javarészt csak gyaloghidak keresztezik.

Autóval értelmetlen nekivágni a közel két és félmillió négyzetkilométer nagyságú országnak, hiszen nem valószínű, hogy ép járművel, és stabil idegállapottal jutunk át rajta. Ha valaki mégis kedvet érez, az kizárólag négykerékhajtású autóval tegye, készüljön kellő mennyiségű pótalkatrésszel, és az sem árt, ha ért az autószereléshez, szakembert ugyanis nem sokat talál arrafelé.

Szinte hihetetlen, de 2008-ban egy belga pár azzal vált széles körben ismertté, hogy húsz év után ők voltak az elsők, akik keresztülautóztak ezen az országon.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!