Piszkosul trendi az idei öltönydivat

írta Arany Média 3 137 views0

A férfiak nagy fegyvere nem csak nadrágjukban van, hanem rajtuk is – és idén is szeretni fogják a hölgyek!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Elegancia, mint fegyver

Az elegáns viselet – ing, nyakkendő, zakó – a férfiak egyik nagy fegyvere, a nők nagyon szeretik legeltetni a szemüket a jól öltözött urakon. Nem véletlen, hogy odavannak az egyenruháért – persze valószínűleg nem a BKV-s vagy a CBA-s formaruháért.

A szakállhoz hasonlóan az öltöny is a férfiasság szimbóluma.

Az öltönynek szép, míves történelme van, cseppet sem a mai világ szülöttje. Eredetileg azért lett, hogy egyszerűsítse a British Regency-korszak túlságosan is díszesre varrott és ékszerezett elegáns öltözékeit. Ennek az első lépése az volt, hogy elindultak a kényelmesebb, komfortosabb ruhaviselet irányába.

Az öltöny ma ismert formája nagyjából a tizenkilencedik század végén jött létre, amit több típusba is sorolhatunk: megkülönböztetünk üzleti és sportos, szabadidős és városi viseletet.

Emellett egyfajta státuszszimbólumként is szolgál a mai világban, ugyanis aki öltönyt visel, az nagy valószínűséggel magas beosztású, szellemi munkát végezz. Ezt rögtön meg is tudjuk erősíteni: mi magunk még nem sok selyemzakóban futkosó gázóra-leolvasóval találkoztunk, ahogyan útépítésnél sem futottunk bele zakóban lapátoló „jómunkásemberbe”.

2016-ban is folytatódik a klasszikus vonal az öltönyök világában

A magas minőséget képviselő WWD divatmagazin összeállításából kiderült, hogy 2016-ban is nagy népszerűségnek fognak örvendeni a hagyományosabb stílusú összeállítások. A képek tanúsága szerint továbbra is az úgy nevezett Slim fit – szűkített – fazon dominál majd.

2016-os öltönytrend

Ez kiváltképp a vékonyabb testalkatú férfiakat célozza meg – sikerrel –, mert annál borzasztóbb látvány nincs, mint amikor egy szép, ízléses zakó zsákmódjára lóg rajtunk. Sőt, manapság már létezik Super-Slim fit-kategória, ami jóformán már csak a csontvázakra megy rá, ugyanis olyan szinten szorít, hogy nemhogy mozogni, levegőt is nagyon nehéz benne venni.

Ami pedig a díszítést illeti: idén a leheletfinom, hajszálcsíkos varrással készült négyzet-mintás formák is dominálni fognak. Ha csak ránézünk a képekre, láthatjuk, hogy stílusában a régi hidegháborús – amerikai-szovjet érdekellentét – témájú filmek hangulatát idézi meg. Kiválóan passzol hozzá a fekete – vagy akár barna – bőrkesztyű, ami főleg a jelenleg is tapasztalható hideg, zimankós időszakban még hasznos is.

Ezt is olvasd el (kattints)! Így viseld az öltönyt, ha ennyi gomb van rajta

Színekben, szemben a tavalyi évhez, a kevésbé harsány tónusok fognak érvényesülni. Amíg tavaly a burgunditól a türkizkéken át egészen a halvány lazacig szinte minden megtalálható volt a palettán, addig most inkább a visszafogottabb árnyalatok kapnak nagyobb hangsúlyt.

2016-os öltönytrend

Elsősorban a hideg színek legnépszerűbbike, a kéknek az elegánsabb, távolságtartóbb árnyalata lesz fókuszban. Mellette a klasszikus, fekete és a sötét palackzöld is ott viríthat a gardróbszekrényedben.

Szembeötlő, hogy a nyakkendő mellett az úgynevezett öltönyzsebkendő is tovább őrzi népszerűségét. Előbbi nyakkendőtű „funkcióval” bővülhet ki, ami az eleganciát egy magasabb szintre emeli.

Ezt is olvasd el (kattints)! Így válassz tökéletes öltöny magadnak

Ha tényleg nagyon komoly odafigyeléssel állítjuk össze az öltönyszettünket, akkor hasznos az ing ujját mandzsettagombokkal feldíszíteni. Ezzel azonban érdemes nagyon óvatosan bánni, mert ha túlzottan giccses darabot választunk, akkor az igencsak lerombolhatja az egyébként kifogástalan, makulátlan összképet.

Tipp: érdemes még a tavaszi kollekció előtt megvásárolni a legtöbb ruhadarabot, ugyanis ilyenkor „készletkisöprés” címén „remekbe szabott” áron juthatunk zakókhoz és ingekhez.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!