Szellemeket idézni ezért nem szabad pusztán szórakozásból

írta Antal Norbert 2 197 views0

A barátokkal töltöttük a hétvégét, és előkerültek a rémtörténetek egymás ijesztgetésére. Szellemidézésről is volt egy sztori, azonban spiritiszta szakértőnk, Noémi rávilágított arra, hogy a történetbeli hiba akár a valóságban is megtörténhetett volna. Szellemet viccből, szórakozásból ne idézzen meg senki.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Beszélgettünk, sztorizgattunk és, persze, iszogattunk is keveset, de tényleg csak mértékkel. Aztán, ahogy az gondolom, hasonló esetekben lenni szokott, mi is elkezdtük egymást különböző kiszínezett rémtörténetekkel szórakoztatni.

Íme az egyik sztori:

Egy hozzánk hasonló baráti társaság szellemidézéssel próbálkozott. Körbeülték az asztalt, megfogták egymás kezét, mint ahogy az általában a sokadrangú tini filmekben látható.

Az egyikük nem első alkalommal idézett szellemet. A szeánsz kezdetén valamit mormolni kezdett a „szakértő”. Erre az egyik falon lévő virág mozogni kezdett. A lányok fölsikítottak ijedtükben, de a szellemidéző csak tovább motyogott. A következő mozzanat már az asztalon lévő toll mozgása volt, ami azt jelezte, hogy sikerült megidézni valakit, valamit.

Kérdezték a lelket, hogy ki ő és milyen szándékai vannak, de válasz semmilyen módon nem érkezett, csak a toll mozgott tovább és valamilyen furcsa, korábban sosem érzett szagot tapasztaltak. Félelmükben lezárták a szeánszt, más nem történt.

Hajnalban az egyik nő sikítására ébredtek, teljesen magán kívül volt. Azt mondta, arra ébredt, hogy egy sötét ruhás férfi áll az ágyánál, hallotta is a hangját a fejében, de nem értette, mit mond. A társaság szedte a sátorfáját és haza indult.

A hölgyen kívül senki más nem tapasztalt maga körül semmi szokatlant a történtek után sem, viszont a nő egyre gyakrabban látta az alakot. Hetek teltek el, alig aludt, nem evett szinte semmit és zárkózott lett, félt mindentől. Aki megidézte a szellemet, sejtette, hogy valamit elrontott, ezért az ő tanácsára egy szakavatott, tapasztalt spiritiszta szakértőhöz vitték a megrémült nőt. Ott megtisztították és megszabadították a szellemtől, aki, mint kiderült, egy második világháborús katona volt. 

Nem tudni, hogy a történet mennyire hiteles, mennyire is kiszinezett, de hasonló eset bárkivel előfordulhat, aki szakavatott médium nélkül, felelőtlenül, feleslegesen avatkozik bele a mi világunk és a szellemekének viszonyába, így felborítva a kényes egyensúlyt. A spiritiszták és a parapszichológiában jártas emberek egyöntetű véleménye, hogy csak akkor szabad a szellemek segítségét kérni, ha már semmilyen más módon nem kaphatunk választ a kérdésünkre – mondja spiritiszta szakértőnk, Noémi. Ebben az esetben is csak felkészült, tapasztalt médium segítségét kérjük ki a saját érdekünkben.

Számtalan veszély leselkedik ránk egy-egy beavatkozásnál, amit azonban sajnos csak ritkán mondanak el a kevéssé tapasztalt médiumok, pedig nagyon fontos, hogy a „szolgáltatást” igénylő tisztában legyen a veszélyekkel, már csak azért is, mert nem csupán a spiritisztának kell fölkészülnie az idézésre, hanem annak is – mondja Noémi –, aki kéri azt. Az emberek általában a szeretteiket idézik meg, akik óriási érzelmi hatást váltanak ki még a túlvilágról is. Aki a mi világunkba hív egy lelket, annak ezzel mindenképp tisztában kell lennie. 

Más, negatív hatásai is lehetnek egy felelőtlen idézésnek. Ha a halott lélek nem tud visszamenni a túlvilágra, velünk maradhat, és akár évekig is kísértheti a szeánszon részt vevőket. Ez adott esetben akár a legkomolyabb megszállást is jelentheti, amikor már az ember tudatát is befolyásolja a lélek és nem engedi, hogy önmaga legyen. Táplálkozhat az ember energiájából is, utóbbiakat hívjuk energiavámpíroknak. Leggyakrabban azonban különböző hang- és fényjelenségekről számolnak be a felelőtlen asztaltáncoltatók – mesélte spiritiszta szakértőnk, Noémi.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!