Szétszedték a perverz plüssmackót a raptorok – Box Office

írta Arany Média 2 001 views0

Folytatódott az utóbbi évek legsikeresebb R-kategóriás, fekete humorral átszőtt komédiája, a Ted 2. Az íróként, szinkronhangként és rendezőként is jegyzett Seth MacFarlane-nek a Hogyan rohanj a veszTEDbe bukása után most nagy szüksége volt egy újabb sikerre Hollywoodban. Ámde ez ismét soványra sikeredett.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Nem nyitott rosszul, de…

Az a helyzet, hogy az első részhez képest igencsak alul teljesít a Ted 2, pedig az első rész eredményéből és kritikai, nézői visszhangjából kiindulva ezúttal is nagy sikerre volt kilátás. A groteszk alkotás Mark Wahlberggel a főszerepben első alkalommal nagyot szólt: 55 milliós nyitóhétvége után csak Amerikában 220 millióig jutott, míg a teljes bevétele átléphette a félmilliárdos vonalat.

Még egyszer hangsúlyozzuk: az R-kategóriás komédiától ez még így is „földöntúli” teljesítménynek számít. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Ted 2 már az előzetesek alapján sem volt túl meggyőző, na de hogy ennyire nem érdekelte volna a nézőket?

Ezt is olvasd el (kattints)! Ezt a filmet is folytatják, Kojak vásznon, Eastwood ismét rendez

Nézzük a számokat! A premier hétvégéjén csak 33 millió dollárral tudott nyitni, ami bő 20 millióval múlta alul a szabad szájú gyerekmackó első bohózatát. Ettől függetlenül nem kell még temetni Tedet, könnyen lehet, hogy egy erős hajrával, ha félmilliárdos összbevételt nem is, de a 300-350 millió körüli vonalat még hozhatja, ami garantálhatja azt, hogy a Ted trilógiává nőjje ki magát.

Félmilliárdos bevétel csak Amerikában!

A Disneyland után megvan a világ legnépszerűbb és legdrágább parkja! Chris Pratt főszereplésével elkészített dinoszauruszos blockbuster eddig minden héten tudott újat mutatni. Most is.

Jurassic World

Mindenki nyugodjon le a pi**ába! Lenyomtuk Tedet!

Ki gondolta volna, hogy Amerikában megdöntik a fél milliárdos bevételt, ami egyrészt duplája a készítési költségeknek, másrészt pedig ezzel megverik a 2015-ös popcorn-szezon legnagyobb favoritját, a Bosszúállók: Ultron korát? Nemcsak mi, a Universal sem hitt abban, hogy ekkorát fog szólni ez az őshűlős móka.

Az meg már csak hab a tortán, hogy harmadik hétvégéjük után még mindig őrizni tudják a Box Office-lista trónját. Mindezt úgy, hogy ezúttal újabb 50%-os nézői vesztést könyvelhettek el, ami dollárban kifejezve 54 millió ropogós zöldhasú utalását jelentette a stúdió bankszámlájára.

Az összbevétele még mindig elképesztően impozáns: egyelőre kicsivel több mint egymilliárd áll a Jurassic World neve mellett. Ezzel most sikerült jegyet váltaniuk abba az elitklubba, amelyben olyan alkotások „burkolóznak drága szivarfüstbe”, mint az Avatar, a Titanic, A bosszúállók 1-2, A sötét lovag vagy a Harry Potter-sorozat.

Jól tartja magát a kritikailag is magasztalt Inside Out!

A Pixar megint megcsinálta! És nem csak anyagi értelemben véve.

Inside Out

Nem akarunk úgy járni mint Ted!

Legújabb meséjüket, az Inside Outot a kritikusok egyöntetűen dicsérik, amit a nézők is imádnak. Ez a bevételi számokból is világosan kiolvasható: az erős start után a második hétvégéjükön is sikerült korrektül helytállniuk: ezúttal 52 millió dollárt szakítottak, ami csak 2 millióval maradt el a listavezető eredményétől.

Az amerikai bevétel máris rohamosan közelít a 200 milliós vonalhoz, miközben szép lassan elkezd csordogálni a pénz a nemzetközi piacokról is: eddig a világ többi mozijából 81 milliót „szivattyúztak ki”.

Top 10-es amerikai bevételi lista

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!