2014. április 24., csütörtök, György névnapja.

Tartsunk állatot, mert jót tesz nekünk

Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 6 Magány

Azzal, hogy beszerzel egy kisállatot azonnal el is búcsúzhatsz a magánytól. Természetesen nem helyettesíti egy másik ember társaságát, de sokszor még jobbat is tehet, hiszen nem ítélkezik, nem veszekszik, csak rajong, és örül.


Azok, akik egyedül élnek sokszor keverednek depresszió közeli állapotba, mert nagyon nagy a csend, és a mozdulatlanság körülöttük. Ezt egy háziállattal tökéletesen ki lehet küszöbölni.
Következő lap »
Stressz

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 6 Stressz

Persze az állatokkal is vannak gondok, lehetnek idegesítő részletek.


De alapvetően az is el kell mondani, hogy egy kutya, macska, vagy valamilyen érinthető lény a háztartásban segít leküzdeni a stressz okozta problémákat, és magát az idegeskedést is.

Ez annak köszönhető, hogy az ő szeretetük és vidámságuk hatására a szervezetben megnő a szerotonin szint, ami sikerrel harcol a stresszel.
Következő lap »
Szív

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 6 Szív

Nem csak a stressz ellen hatásos, hanem a szív és érrendszeri megbetegedésekkel szemben is nagyon jók lehetnek.


Ez összefügg a szerotonin-szinttel, hiszen a stressz rontja az erek állapotát, és megterhelheti a szívet is.

A gondtalanságuk azonban nekünk is segít elfelejteni azokat a dolgokat, amikkel addig bajunk volt.
Következő lap »
Felelősség

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 6 Felelősség

Az sem elhanyagolható tény, hogy ha állatot tartunk, a kiszemelt nők azt is láthatják, hogy képesek vagyunk felelősséget vállalni, és emiatt nagyobb bizalommal lesznek irányukba.


Nem is beszélve arról, hogy egy aranyos kisállat mennyire nagyot tud dobni a csajozási esélyeinken.
Következő lap »
Aktivitás

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 6 Aktivitás

A legtöbb ember számára gondot okoz az aktivitás. Rengeteg a munka, az emberek hajtanak, hogy legyen egy kis tartalékuk, vagy egyszerűen ne rúgják ki őket.


Így azonban a sport háttérbe szorul, aminek csak a legkisebb velejárója az izomzat visszafejlődése, az úszógumi, és a pocak megjelenése. Pedig keményen meg kellett küzdeni azért, hogy a testünk olyan legyen, amilyet szerettünk volna.

Azok, akik kutyát tartanak, ezt nem engedhetik meg maguknak. Ugyanis a kedvencüket sétáltatni kell, legalább naponta kétszer, ami azt is jelenti, hogy kénytelenek kimozdulni.

Persze most sokan mondják, hogy az csak séta, de 50 percnyi laza bandukolás felér egy 20 perces futással, és hát azt sem szabad elfelejteni, hogy napi kétszeri ismétléssel ez már bőven több, mint a semmi.

Arról már nem is beszélve, hogy a nagyobb testű, mozgékony kutyusokkal futni is lehet, így legalább nem kell magányosan rónunk a kilométereinket.
Következő lap »
Önbecsülés

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 6 Önbecsülés

Az sem egy elhanyagolható tény, hogy az állataink segítenek abban, hogy növekedjen az önbecsülésünk. Ez persze nem úgy működik, hogy beszerezzük a kutyát, vagy a macskát, és tadamm: máris elégedettek leszünk.

Az állatokkal foglalkozni is kell, hiszen ez elengedhetetlen a szoros kapcsolathoz. A rajongásukra már az első pillanattól kezdve számíthatunk, de ahhoz, hogy az önbecsülésünk is növekedjen az is kell, hogy foglalkozzunk velük.

Így azonban egy olyan társra tehetünk szert, aki minden feltétel nélkül, teljes lényéből szeret minket, függetlenül attól, mennyit keresünk, hogyan nézünk ki, vagy éppen mennyire vagyunk okosak, ügyesek.

Állatot tartani nagy felelősséggel jár, de aki egyszer is érezte a vele járó boldogságot, az többé nem is nagyon tud nélkülük élni.
Kapcsolódó:
7 lecke, amit a kutyád tanít meg veled

Hirdetés
Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás

HOZZÁSZÓLÁSOK


KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK

Hirdetés
7 lecke, amit a kutyád tanít meg veled

7 lecke, amit a kutyád tanít meg veled

Ha gazdi vagy, valószínűleg érteni fogod az alábbi gondolatokat. Ha nincs
kutyád, akkor nyilván irigykedni fogsz egy kicsit, és eltűnődsz: nem kellene mégis felhívni azt a menhelyet a helyes kis puli-tacskó keverék kölyök miatt…? Hét lecke, amit a kutyád tanít meg veled.
 • 5 fontos tudnivaló, ha kiskutyát viszel haza

  5 fontos tudnivaló, ha kiskutyát viszel haza

  Új taggal gyarapodott a család, végre egy helyes, vidám kölyökkutyát vihetsz haza. Nyilván nagy az öröm, épp ezért nem szabad megfeledkezni mindarról, ami felelős gazdivá tesz, és a négylábú testi-lelki épségét szavatolja. És persze a cipőidét is, ugye…
 • 6 tipp, ami segít a korosodó kisállat gondozásában

  6 tipp, ami segít a korosodó kisállat gondozásában

  A világ legidősebb cicája 28 esztendős, a korrekorder kutya pedig 29 évesen pusztult el. Vajon mit tehetünk azért, hogy kedvenceink minél hosszabb ideig közöttünk lehessenek, méghozzá egészségben, szeretetben? Íme, néhány tipp, ami segít a korosodó házi kedvenc ellátásakor.
 • Érdemes kisállatot venni a gyereknek?

  Érdemes kisállatot venni a gyereknek?

  A legtöbb gyerek órákig képes könyörögni azért, hogy egy cuki kisállat gazdája lehessen. A gond csak az, hogy az állattartás komoly felelősséggel jár, amelyre nem minden gyerek érett még. Annak pedig nyilván semmi értelme sincs, hogy a kutya, cica, hörcsög, nyuszi vagy más házi kedvenc után is anyunak és apunak kelljen takarítania, nem is beszélve az egyéb teendőkről. No de honnan tudod, hogy csemetéd elég felelősségteljesen gondolkozik ahhoz, hogy gazdi lehessen?
 • 7 trendi állati kiegészítő, amire inkább ne költs

  7 trendi állati kiegészítő, amire inkább ne költs

  Hihetetlen, mi mindent ki nem találnak a gyártók, hogy a lusta, felelőtlen gazdik is jól érezhessék magukat a bőrükben, és még véletlenül se kelljen a kelleténél többet foglalkozniuk az állattartás nyűgjeivel. Masszázsöv, macskafuttató, kutyakocsi… a lista végtelen és hihetetlen, nem is értjük, honnan jönnek az ötletek. A kérdés csak az, hogy vajon maga a négylábú örül-e az értelmetlen, sokszor méltatlan eszközök bevetésének… nos, szerintünk egyáltalán nem.
 • 6 dolog az otthonodban, ami megbetegítheti a kedvencedet

  6 dolog az otthonodban, ami megbetegítheti a kedvencedet

  Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy bármi, ami az otthonunkban van, és a kényelmünket szolgálja, cseppet sem veszélyes. Nos, az embereknél ez általában így is van, de az állatok esetében ez egyáltalán nem így van. Hat dolog, ami megbetegítheti, de akár meg is ölheti a kedvencedet az otthonodban, ha nem vigyázol…
 • 7 lépés, hogy teljesen allergénmentessé váljon az otthonod

  7 lépés, hogy teljesen allergénmentessé váljon az otthonod

  Az allergia milliók életét keseríti meg, ráadásul a betegek száma évről évre nő. Állatszőr, poratka, virágpor, ételek, illatanyagok… számos allergén létezik, amelyeknek számát néhány egyszerű tipp segítségével könnyedén minimalizálhatjuk az otthonunkban. Tégy meg ennyit magadért, hiszen fontos, hogy legalább a saját birodalmadban fel tudj töltődni!