2016. február 13., szombat, Ella, Linda névnapja.
Lájkold a Men.hu Facebook oldalát is:

Tartsunk állatot, mert jót tesz nekünk

Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás
Tartsunk állatot, mert jót tesz nekünk
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 6 Magány

Azzal, hogy beszerzel egy kisállatot azonnal el is búcsúzhatsz a magánytól. Természetesen nem helyettesíti egy másik ember társaságát, de sokszor még jobbat is tehet, hiszen nem ítélkezik, nem veszekszik, csak rajong, és örül.


Azok, akik egyedül élnek sokszor keverednek depresszió közeli állapotba, mert nagyon nagy a csend, és a mozdulatlanság körülöttük. Ezt egy háziállattal tökéletesen ki lehet küszöbölni.
Következő lap »
Stressz

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 6 Stressz

Persze az állatokkal is vannak gondok, lehetnek idegesítő részletek.


De alapvetően az is el kell mondani, hogy egy kutya, macska, vagy valamilyen érinthető lény a háztartásban segít leküzdeni a stressz okozta problémákat, és magát az idegeskedést is.

Ez annak köszönhető, hogy az ő szeretetük és vidámságuk hatására a szervezetben megnő a szerotonin szint, ami sikerrel harcol a stresszel.
Következő lap »
Szív

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 6 Szív

Nem csak a stressz ellen hatásos, hanem a szív és érrendszeri megbetegedésekkel szemben is nagyon jók lehetnek.


Ez összefügg a szerotonin-szinttel, hiszen a stressz rontja az erek állapotát, és megterhelheti a szívet is.

A gondtalanságuk azonban nekünk is segít elfelejteni azokat a dolgokat, amikkel addig bajunk volt.
Következő lap »
Felelősség

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 6 Felelősség

Az sem elhanyagolható tény, hogy ha állatot tartunk, a kiszemelt nők azt is láthatják, hogy képesek vagyunk felelősséget vállalni, és emiatt nagyobb bizalommal lesznek irányukba.


Nem is beszélve arról, hogy egy aranyos kisállat mennyire nagyot tud dobni a csajozási esélyeinken.
Következő lap »
Aktivitás

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 6 Aktivitás

A legtöbb ember számára gondot okoz az aktivitás. Rengeteg a munka, az emberek hajtanak, hogy legyen egy kis tartalékuk, vagy egyszerűen ne rúgják ki őket.


Így azonban a sport háttérbe szorul, aminek csak a legkisebb velejárója az izomzat visszafejlődése, az úszógumi, és a pocak megjelenése. Pedig keményen meg kellett küzdeni azért, hogy a testünk olyan legyen, amilyet szerettünk volna.

Azok, akik kutyát tartanak, ezt nem engedhetik meg maguknak. Ugyanis a kedvencüket sétáltatni kell, legalább naponta kétszer, ami azt is jelenti, hogy kénytelenek kimozdulni.

Persze most sokan mondják, hogy az csak séta, de 50 percnyi laza bandukolás felér egy 20 perces futással, és hát azt sem szabad elfelejteni, hogy napi kétszeri ismétléssel ez már bőven több, mint a semmi.

Arról már nem is beszélve, hogy a nagyobb testű, mozgékony kutyusokkal futni is lehet, így legalább nem kell magányosan rónunk a kilométereinket.
Következő lap »
Önbecsülés

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 6 Önbecsülés

Az sem egy elhanyagolható tény, hogy az állataink segítenek abban, hogy növekedjen az önbecsülésünk. Ez persze nem úgy működik, hogy beszerezzük a kutyát, vagy a macskát, és tadamm: máris elégedettek leszünk.

Az állatokkal foglalkozni is kell, hiszen ez elengedhetetlen a szoros kapcsolathoz. A rajongásukra már az első pillanattól kezdve számíthatunk, de ahhoz, hogy az önbecsülésünk is növekedjen az is kell, hogy foglalkozzunk velük.

Így azonban egy olyan társra tehetünk szert, aki minden feltétel nélkül, teljes lényéből szeret minket, függetlenül attól, mennyit keresünk, hogyan nézünk ki, vagy éppen mennyire vagyunk okosak, ügyesek.

Állatot tartani nagy felelősséggel jár, de aki egyszer is érezte a vele járó boldogságot, az többé nem is nagyon tud nélkülük élni.
Kapcsolódó:
6 szerethető vagy különleges házi kedvenc

Hirdetés
Tetszett? Iratkozz fel a hét top témáit tartalmazó ingyenes Men.hu heti hírlevélre!
Meosztás Twitter-en
Google+
Szólj hozzá a cikkhez!
Add a Startlaphoz
Nyomtatás

HOZZÁSZÓLÁSOK


KAPCSOLÓDÓ TÉMÁKOttakringer nyereményjáték