A tökéletes grillezés négy lépésben

írta Szabó B. 2 152 views0

Ha tökéletes élményt szeretnél, akkor grillezéskor a következő tanácsokat tartsd be!

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Megfelelő tűzrakóhely

Megfelelő tűzrakóhely

Sokakban felmerül a gondolat, hogyan lehet igazán finom grillételeket készíteni a szabadban. Nos, a válasz egyértelműen a rácsos változatra enged következtetni, amit a parázs fölé helyezve tökéletes harapnivalókat tudtok készíteni. 

A titok abban rejlik, hogy a rácson levő ételekről a sülés közben cseppek formájában távozik a zsír- és/vagy a víztartalom. A parázsban minden egyes zsírcsepp után felcsap egy apró lángocska, valamint kis mennyiségű füst szabadul fel. Ezek együttesen adnak olyan extra ízt az ételeknek, amit semmilyen más körülmények között nem tudsz megteremteni.

Persze akkor sem kell lemondanotok az élményről, ha csak sima elektromos grilledényben van lehetőséget főzni, de ha van rá mód, mindenképpen készítsetek tűzrakóhelyet.

Ezt is olvasd el (kattints)! Figyelem! Bitang jó nyári ételek következnek

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!