Világpremier Sharapovával: Porsche Macan az új sportos SUV-modell

írta Arany Média 917 views0

A Los Angeles-i Autószalonon Maria Sharapova részvételével bemutatták a Porsche új modelljét, a Porsche Macan-t. A Porsche Macan a kompakt, sportcélú szabadidőautók szegmensébe érkezik, a nagytestvér Cayenne alá. 2014 tavaszától már nálunk is futhat, rendelhető. Friss hír a világpremierről.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Akiknek a Porsche Cayenne nagy robosztus, annak itt az új sportos SUV, a Macan, melyet pár napja a Los Angeles-i Autószalonon mutattak be. Az egyébként is látványos bemutatót az orosz teniszcsillag, Maria Sharapova tett még látványosabbá. Mondhatná az ember, hogy ilyen autó mellé minek a női látványelem, és igaz is, de tudni kell: Sharapova Porsche-girl, a márka arca is.

Sharapova jelenléte emellett azt is sugallja, hogy az új modell – már csak a mérete miatt is – egy könnyen vezethető autó, hogy biztosan pofonegyszerű parkolni vele. Mindezt még bizonyítani nem tudjuk, ugyanis az autó jelenleg Los Angeles-ben van, a hazai sajtóbemutatóra nem érkezett belőle egy sem – talán ezzel is ráerősítvén a világpremierre, illetve arra, hogy egy Porsche nem jár mindenkinek, „nem jutsz hozzá olyan könnyen”.

Porsche Macan Sharapova

Amit itt Európában tudhatunk az új autóról, azt Thomas Hagg stuttgarti pr-menedzsernek köszönhetünk. A sajtóanyagból kiderül, hogy a Macan aszfalton és egyenetlen terepen egyaránt sportos. A Macan rendelkezik mindazokkal a tipikus kezelési jellemzőkkel, amelyek már a kezdetektől adottak voltak minden Porsche modellnél: maximális gyorsulási és fékezési értékek, hatalmas motorerő.

Ahogy minden Porsche modellnél, úgy a Macan esetében is már pusztán a dizájn alapján azonnal megállapítható, hogy a sportos autók családjába tartozik. A széria első darabjait Németországban gyártják: a Porsche 500 millió eurót fordított a lipcsei üzem bővítésére, és egy teljes gyártósort telepített oda. Az üzemből a tervek szerint évente mintegy 50.000 jármű kerül majd ki. 

Porsche Macan

Porsche Macan

Mint megtudtuk, a Macan indonéz nyelven tigrist jelent. A Macan erős és mindig ugrásra kész, ugyanakkor könnyű járású, és terepen is szívós és kitartó. A Porsche Traction Management – elektronikus vonóerőszabályzó rendszer – összkerékhajtás legfrissebb verziójának köszönhetően a Macant a világ legerősebb hajtóműve teszi rendkívül gyorssá. 

A Macan háromféle hajtóművel kerül piacra. A család csúcsmodellje a Macan Turbo, a 3,6-literes V6-os biturbo motor 400 lóerős (294 kW). A Macan S modell 3 literes, a V6 biturbo motor 340 lóerős (250 kW). A harmadik a 258 lóerős (190 kW) Macan S Diesel

Aki ezek közül nem tud majd választani, az ne is gondolkozzon Porsche SUV-ban, nézegessen Macant az állatkertben.

A cikk még nem ért véget, lapozz!

Szólj hozzá!